Χαλάει ο καιρός: ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και σκόνη

Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντική μεταφορά σκόνης σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανόν στο Ιόνιο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το βράδυ θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το βράδυ θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Από το βράδυ βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα είναι πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 και στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 18/3/2018

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, το βόρεια και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, πιθανόν το μεσημέρι πρόσκαιρα στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στις Κυκλάδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά νότιοι 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.