Έδιωξαν τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη

Να υποβάλει την παραίτηση του ζήτησε από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, προφανώς με τις ευλογίες της Έφης Αχτσιόγλου, «ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη να υποβάλει την παραίτηση του.

Μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει «Τί κρύβουν; Αναφαίρετο δικαίωμα του Υπουργού να επιλέγει τους συνεργάτες του! Όταν όμως το πουλόβερ ξηλώνεται σε τέτοιες νευραλγικές και κρίσιμες θέσεις, που επηρεάζουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, οφείλουν κι έχουν υποχρέωση να εξηγήσουν τους αληθινούς λόγους και αιτίες!».

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε ανακοίνωση του σημειώνει «η  αποπομπή των Διοικητών του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ αποτελεί απόδειξη των αδιεξόδων  του νόμου Κατρούγκαλου. Το θέμα δεν αφορά όμως μόνο τα πρόσωπα. Πρόκειται για τραγική αποτυχία της ίδιας της πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βέβαια το μάρμαρο το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι».

Πηγή: ant1news.gr