Για 3η συνεχή χρονιά εορτάστηκε η ημέρα της Γυναίκας από τον Δήμο Φαρσάλων

Την Κυριακή 11 Μαρτίου εορτάστηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η ημέρα της Γυναίκας από τον Δήμο Φαρσάλων στο «Κτήμα Χαμορούσου».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που ήρθαν από μακριά και εγκαταστάθηκαν στην επαρχία των Φαρσάλων. Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κα. Βάια Παύλου η οποία έκανε αναφορά στην ημέρα της Γυναίκας σε έναν σύντομο αλλά περιεκτικό λόγο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Δήμος πραγματοποιεί εκδήλωση αναγνώρισης και τιμής προς τη γυναίκα, αλλά και της διαχρονικής της προσφοράς στην κοινωνία μέσα από τους πολλαπλούς και συχνά αλληλοαντικρουόμενους ρόλους που καλείται καθημερινά να αναλάβει.

Και πράγματι είτε ως μητέρα, είτε ως σύζυγος, είτε ως επαγγελματίας είτε ως επιστήμονας, η γυναικεία παρουσία σε κάθε έκφανση της ιστορίας με την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα και την επιμέλεια που την διακατέχει καταφέρνει να φέρνει πάντοτε εις πέρας την αποστολή της. Ακολούθησε ιστορική αναδρομή για την ανάδειξη της σημαντικότητας του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναικάς, λέγοντας καταληκτικά ότι η 8η Μαρτίου θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για περισυλλογή, αναδρομή και αξιολόγηση της διαδρομής μας ως γυναίκες και του ρόλου μας διαχρονικά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κατάλυσης των εργασιακών κεκτημένων και αποδόμησης της κοινωνικής συνάφειας.

Κατόπιν η κα. Ελένη Καραχάλιου σύζυγος του Δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου αναφέρθηκε στις γυναίκες που ήρθαν από άλλη περιοχή στην επαρχία Φαρσάλων, καθώς και αυτή προέρχεται από άλλη περιοχή, ενώ εν συνεχεία τίμησε συμβολικά την πρόεδρο της Φιλαρμονικής κ. Γιάννα Αρμανίδη η οποία κατάγεται από την Κύπρο, τιμώντας κατ΄ επέκταση όλες τις γυναίκες που ζουν στην πόλη μας και κατάγονται από άλλα μέρη.

Η Φένια Θεοχάρη παρουσίασε στο κοινό μια χορογραφία βασισμένη στο ποίημα «Γυναίκα» του Ν. Καββαδία, με συνοδεία της φωνής της Αλεξάνδρα Μανετζή.

Ακολούθησε γλέντι και χορός με τον Δημήτρη Φωτίου, την Ελπινίκη Τσομάκα και το συγκρότημα τους να απογειώνουν το κέφι και την διασκέδαση.

Στην εκδήλωση δεν υπήρχε εισιτήριο εισόδου αντί αυτού οι παρευρισκόμενοι έφεραν φάρμακα για την ενίσχυση του κοινωνικού Φαρμακείου, ενώ παρευρέθηκαν πλήθος γυναικών.