Επίσκεψη της ΕΟΔΥΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά μέλη του Δ.Σ. της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών- Ε.Ο.Δ.Υ.Α.

Στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και του εθελοντισμού η συζήτηση υπήρξε άκρως εποικοδομητική. Κοινό ήταν το συμπέρασμα ότι η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά προς την κοινωνία.

Όπως – μεταξύ άλλων – δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Δ.Υ.Α. κ. Ξενοφών Λέτσας, η ομάδα, με σεβασμό στις αρχές του εθελοντισμού, στοχεύει στην ανάπτυξη των δράσεων με σκοπό την επιπλέον θωράκιση της κοινωνίας από απειλητικές καταστάσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την εκπαιδευτική δράση των μελών της, η οποία υπόκειται σε μία συνεχιζόμενη εκπαίδευση προκειμένου να προσφέρει ποιοτική και αξιόμαχη επιχειρησιακή δράση, η δε βασική της αρχή είναι: “Δίπλα στον Άνθρωπο- Δίπλα στην κοινωνία.”

Ο κ. Παπαδημόπουλος αφού συμφώνησε, για μια αγαστή συνεργασία της ομάδας με την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λάρισας, δήλωσε ότι: Στη στέπα του σημερινού ατομικισμού, πρέπει όλοι μας να φυτέψουμε το σπόρο της αγάπης και της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας. Ζούμε υπό την δαμόκλειο σπάθη απρόβλεπτων κινδύνων, όπου το φυσικό περιβάλλον αλλάζει ραγδαίως, το μικροκλίμα μεταβάλλεται, τα φυσικά φαινόμενα και οι ανθρώπινες δράσεις εκδηλώνονται, ενίοτε, με βίαιο και ακραίο τρόπο. Καλούμαστε όλοΙ να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία, να προωθήσουμε την εθελοντική δράση, να διαχειρισθούμε κινδύνους και συνεπώς, απαιτείται η ανάπτυξη μιας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επιβάλλεται η συντονισμένη δράση πολλών φορέων. Προσβλέπουμε και ευελπιστούμε σε ένα αναβαθμισμένο κίνημα εθελοντισμού που θα προλαμβάνει, θα διασώζει, θα αποκαθιστά, θα περιθάλπει, συμπληρώνοντας την όποια αδυναμία των δομών της πολιτείας.

Εθελοντής είναι εκείνος που προσφέρει χωρίς την προσδοκία ανταλλάγματος. Εκείνος που εκουσίως αποστερείται των δικαιωμάτων του, χωρίς να αξιώνει ανταπόδοση. Είναι ο συνάνθρωπος μας που “περνάει” από το “ΕΓΩ” στο “ΕΜΕΙΣ”.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Δεσπόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη και ευχαρίστησε τα μέλη της Ε.Ο.Δ.Υ.Α. για τη συνεργασία της ομάδας στην πρόσφατη άσκηση στο “τούνελ” των Τεμπών, ο Πρόεδρος της κ. Ξενοφών Λέτσας, ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Τσολάκης, ο Γραμματέας κ. Βασίλειος Αρχοντής- Ευστρατιάδης και η Αναπληρώτρια Γραμματέας κ. Υπαπαντή Κονταράτου.