Το γλέντησαν οι Αργιθεάτες στα Φάρσαλα

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αργιθεατών  επ. Φαρσάλων  «Παναγία η Σπηλιώτισσα »πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου στο “Κτήμα Αίγλη“.

Στον λόγο της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βίλλη Μαρία μεταξύ άλλων ανάφερε:

“Η παρουσία σας στηρίζει το Σύλλογο μας που μετρά φέτος 25 χρόνια από την ίδρυση του.

25 χρόνια πορείας πάντα με παρουσία στην πόλη μας αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Αργιθέα.

Κοιτώντας πίσω συνειδητοποιούμε ότι οι άνθρωποι που ιδρύσανε το Σύλλογο μας, αξιώθηκαν να τον παραδώσουν στα παιδιά τους και τώρα στα εγγόνια τους.

Αυτό μας συγκινεί βαθύτατα, μας δυναμώνει, μας οχυρώνει αλλά και μας πεισματώνει να συνεχίζουμε, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν. Ενωμένοι και αγαπημένοι προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε και στις επόμενες γενιές τις παραδόσεις της όμορφης ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Θέλοντας να τιμούμε τις ρίζες μας και τις παραδόσεις μας αλλά και να ατενίζουμε το μέλλον μέσα από τους σύγχρονους τρόπους  ζωής, φέτος είχαμε δύο σημαντικές δράσεις.

Πρώτον την δημιουργία λαογραφικού εκθετηρίου, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα είναι επισκέψιμο. Θα ήταν παράληψη στο σημείο αυτό αν δεν ευχαριστούσα τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου για την βοήθεια  και την προσφορά πολλών οικογενειακών κειμηλίων τους, αλλά και το Δήμο Φαρσάλων για την πολύ σημαντική οικονομική βοήθεια.

Δεύτερον την δημιουργία της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας argithea.com μέσα από την οποία επιτυγχάνουμε την άμεση επικοινωνία και ενημέρωση με τα μέλη μας.”

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αριστομένης Καραχάλιος , η Πρόεδρος Π.Ο.Α.Σ κα. Νανά Μαυραντζά και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, μέλη του συλλόγου, φίλους καθώς και εκπροσώπους φορέων. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, ο αντιδήμαρχος κ. Μπαμπανίκας , ο αντιδήμαρχος κ. Χολέβας ,  o Αντιπρόεδρος Περιφερειακού συμβουλίου κ. Τύμπας, η πρώην Δήμαρχος Φαρσάλων κα. Ίφου , οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι:  κ. Κατσιαούνης, Γκαντζόγιας και Πουλαράκης καθώς  και τοπικός σύμβουλος κ. Βαρακλιώτης Κων/νος. ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και ΠΕΔ Θεσσαλίας, η Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων συλλόγων (Π.Ο.Α.Σ) κα. Νανά Μαυραντζά, ο Πρόεδρος συλλόγου Αργιθεατών Λάρισας κ. Σιατραβάνης, η πρόεδρος συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων κ. Τσιρογιάννη, η Πρόεδρος του συλλόγου Αργιθεατών Μαγνησίας κ. Μελπωμένη  Ρίνη, ο Πρόεδρος συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου κ. Κλάρας, ο Πρόεδρος του συλλόγου Αργιθεατών Καρδίτσας κ. Θεοδωράκης. Η πρώην Βουλευτής Ν. Καρδίτσας κα. Ασημίνα Σκόνδρα , ο πολιτευτής Ν. Καρδίτσας κ. Σωτήρης Τσιώλης εκπρόσωποι συλλόγων της επαρχίας μας:  Μικρασιατών , Ντόπιων, Χαλικίου, Ηπειρωτών, Αιμοδοτικού, Οξυωτών Αγχιάλου, Γυναικών Αχιλλείου καθώς και από το σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Φαρσάλων η κα. Αρμανίδη.

Τα λαχεία που κληρώθηκαν και κερδίζουν είναι: 515, 14, 299, 172, 215, 795, 411, 136, 256, 13, 900, 813, 55, 508. Παρακαλούμε την Κυριακή από 11πμ ως 13:00 μ.μ  θα είναι ανοιχτά τα γραφεία του Συλλόγου  για την παραλαβή των δώρων.