Βροχές και σκόνη την Παρασκευή

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και από τη νύχτα και στο Ιόνιο αναμένονται την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη έως 6 μποφόρ ενισχυόμενοι στο Ιόνιο από το βράδυ. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι και το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και στα νότια σταδιακά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολικοί Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα νότια 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς. Στα βόρεια  η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις  παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χωρά. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.