Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Η χώρα στο “μάτι” νέας κακοκαιρίας

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Σάββατο (24/12), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με το δελτίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, κυρίως τα νοτιότερα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Σταδιακά τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, της Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας, πάνω από τα 800 μέτρα.

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής αναμένεται και νέα κακοκαιρία από τα βορειοδυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα θα επηρεαστεί βαθμιαία και η υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα, θα εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:

Την Κυριακή της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μέτρα).

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης, με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 – 600 μέτρα.

Πηγή: ant1news.gr