Πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των πληρωμάτων που ξεχώρισαν στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στο γραφείο του Δημάρχου Φαρσάλων, Άρη Καραχάλιου έγιναν οι βραβεύσεις των πληρωμάτων που ξεχώρισαν στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής της  Αποκριάς, καθώς και της νικήτριας ομάδας του «1ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Χαλβαδοκουτιού». Το Φαρσαλινό Καρναβάλι είχε αναγγελθεί πριν ένα χρόνο από τον Δήμαρχο στις εκδηλώσεις εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας και από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υλοποίησή του.

• Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής από τα είκοσι (20) πληρώματα που πήραν μέρος στη καρναβαλική παρέλαση βραβεύτηκαν οι:

– “Χίπηδες (ΤROHKA–Βασιλικός–GSPOT–INSPOT-ΔΙΑΠΛΑΣΗ)”, ως πολυπληθέστερη ομάδα.
– Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ευυδρίου με θέμα “Όλα ένας δρόμος (Καμπαρέ ΒΙΕΤΝΑΜ)”, ως καλύτερο θέμα-ιδέα.
– “Μπεκρήδες” από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σκοπιάς Φαρσάλων, ως καλύτερη παρουσία.
Στη συνέχεια ως ένδειξη ευχαριστίας η υπεύθυνη της διοργάνωσης του καρναβαλιού Ντίνα Μπένου, δημοτική σύμβουλος, βράβευσε την Παυλίνα Μητρολιού, Βασίλισσα του Φαρσαλινού Καρναβαλιού 2018 για την συμμετοχή της στην παρέλαση.

• Ακολούθησε η βράβευση καθενός των τριών μελών της νικήτριας ομάδας του «1ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Χαλβαδοκουτιού» που αποτελούνταν από μαθητές του ΕΠΑΛ, αλλά και του 2ου Συστήματος Προσκόπων από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων Κώστα Δερλό, το βραβείο παρέλαβε ο Κώστας Βησσαρόπουλος εκπρόσωπος των Προσκόπων. Σε όλους δόθηκε από ένα τάμπλετ.

• Τις εντυπώσεις των τριήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τον Δήμο Φαρσάλων, έκλεψε η Καρναβαλική Παρέλαση.

• Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σάββατου (17 Φεβρουαρίου 2018) στην πλατεία Δημαρχείου, όπου ο Δήμος Φαρσάλων διοργάνωσε αποκριάτικο μασκέ πάρτυ «Όλη η πόλη ένα πάρτυ». Παιδιά, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι μασκαρεμένοι με κέφι και χαρά ξεφάντωσαν με λάτιν μουσικούς ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ.

Την Κυριακή της  Αποκριάς (18 Φεβρουαρίου 2018) οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί, με το “1o Κυνήγι του Κρυμμένου Χαλβαδοκουτιού” που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), σε συνεργασία με τους Προσκόπους Φαρσάλων. Το παιχνίδι με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου και μετακινήσεις εντός της πόλης των Φαρσάλων διήρκησε έως τις 2.30 το μεσημέρι. Στο κυνήγι πήραν μέρος δεκαεννέα (19) ομάδες (συνολικά 96 έφηβοι/ες από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας).

Παράλληλα στην πλατεία Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε παιδική αποκριάτικη εκδήλωση με τίτλο: «Αποκριάτικο Πάρτυ εξερεύνησης και μυστηρίου…!!!» από τους «ΠασπΑrtου» και το δημιουργικό εργαστήρι «Καλικατζούρα». Οι μικροί θεατές ενθουσιάστηκαν από τις πρωτότυπες δραστηριότητες και τα μουσικoκινητικά αποκριάτικα παιχνίδια. Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ).

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής, κορυφώθηκαν με την Καρναβαλική Παρέλαση. Την έναρξη του καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος που εξήρε την ελπιδοφόρα αλλά και την απρόβλεπτη σε αριθμό συμμετοχή τόσο των καρναβαλιστών όσο και των θεατών και ανέφερε ότι η υλοποίηση του Φαρσαλινού Καρναβαλιού έγινε με ελάχιστα έξοδα και έδωσε ραντεβού για το 2019 και κάθε επόμενο έτος. Οι καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, παρέλασαν και διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους, πολύχρωμοι μέσα στις φορεσιές τους έδωσαν την εύθυμη νότα που αρμόζει σε ένα καρναβάλι. Οι δημιουργίες των πληρωμάτων χαρακτηρίστηκαν από ευρηματικότητα, υπέρμετρη φαντασία και αμείωτη καρναβαλική διάθεση, στοιχεία γνήσια του καρναβαλικού πολιτισμού μας που αφήνουν πολλές ελπίδες για το μέλλον του Φαρσαλινού Καρναβαλιού που επέστρεψε μετά από 23 χρόνια. Εντυπωσιακή η Βασίλισσα του Καρναβαλιού ντυμένη Θέτιδα πάνω στο άρμα της στολισμένο με στοιχεία της θάλασσας, αλλά και τα είκοσι (20) πληρώματα που συμμετείχαν στην παρέλαση με θέματα εμπνευσμένα από τη κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας, με θέματα από τη μυθολογία, με θέματα που σατίριζαν την επικαιρότητα, αλλά και την καθημερινότητα, σκόρπισαν ενθουσιασμό και καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες θεατές (κάτοικους του Δήμου αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας καθώς και άλλα μέρη της Ελλάδας κυρίως Μακεδονίας και Θράκης) που κατέκλυσαν την οδό Λαρίσης, την Πλατεία Δημαρχείου καθώς και το κέντρο της πόλης από νωρίς το απόγευμα.

Στη συνέχεια στην Πλατεία Δημαρχείου το χορευτικό του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. έπλεξε το παραδοσιακό γαϊτανάκι και η αυλαία του Φαρσαλινού Καρναβαλιού έκλεισε με την καύση του Καρνάβαλου.

Βέβαια σε όλο το κέντρο της πόλης μέχρι τα ξημερώματα υπήρχε αμείωτο κέφι με αποτέλεσμα στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας γενικότερα, να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής που ήταν η επιστροφή του Φαρσαλινού Καρναβαλιού να αποτελέσει θεσμό για τον Δήμο, να προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, να προσφέρει ένα μοναδικό χρώμα και κέφι στην πόλη, να δημιουργήσει επισκεψιμότητα και να τονώσει την τοπική οικονομία επιτεύχθηκε απόλυτα ικανοποιητικά.

• Οι εκδηλώσεις του τριημέρου ολοκληρώθηκαν με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας όπου από τις 11 το πρωί, κάτοικοι του Δήμου αλλά και επισκέπτες υποδέχθηκαν τα κούλουμα με φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορό, στα Φάρσαλα και στο Ναρθάκι.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση στην Τοπική Κοινότητα της Υπέρειας ακυρώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών και για τον ίδιο λόγο οι εκδηλώσεις στα Φάρσαλα πραγματοποιήθηκαν στο στεγασμένο χώρο της Λαϊκής Αγοράς αντί του Πάρκου του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ στο Ναρθάκι για να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση κατασκευάστηκε στέγαστρο στην Πλατεία του χωριού. Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους παρέστη και στα δυο σημεία των εκδηλώσεων, ευχήθηκε σε όλους καλή σαρακοστή και γλέντησε με τους παρευρισκόμενους μέχρι αργά το μεσημέρι. Στο Ναρθάκι ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Θανάση Λελεντζή για την εργατικότητα και συνεργασία του και τον Σύλλογο Γυναικών που βοήθησαν στην παρασκευή και διανομή των σαρακοστιανών εδεσμάτων, καθώς και το χορευτικό του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. για την παρουσία του στην εκδήλωση.

• Ο Δήμος Φαρσάλων και προσωπικά ο Δήμαρχος αλλά και τα στελέχη του Δήμου, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες ευχαριστούν μαθητές σχολείων, τμήματα υποδομής ΚΔΑΠ, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, επαγγελματίες και φορείς, κατοίκους του Δήμου για την συμμετοχή τους στο Φαρσαλινό Καρναβάλι 2018, όπως και τους εθελοντές υπαλλήλους του Δήμου, τους Προσκόπους, το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων και γενικότερα όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη και άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Πηγή: farsala.gr