Εκπαίδευση σε αγρότες των Φαρσάλων για τα αρωματικά φυτά από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επαρχίας Φαρσάλων ‘’Ο ΕΝΙΠΕΑΣ’’ και τον ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, διοργανώνει πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υψηλού επιπέδου κατάρτιση νέων, επαγγελματιών ή μη αγροτών, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, από έμπειρους και αναγνωρισμένους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσεων για νέες και αποτελεσματικότερες μεθόδους εργασίας στον αγρό-διατροφικό κλάδο, η ανάπτυξη δεξιοτήτων για επικερδέστερη επαγγελματική δραστηριότητα και η επικοινωνία με σημαντικό εκπαιδευτικό προσωπικό του κλάδου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 108 ώρες, με 54 ώρες θεωρητική εκπαίδευση και 54 ώρες πρακτική εφαρμογή της θεωρίας σε οργανωμένες μονάδες.

Η εκπαίδευση είναι στα αντικείμενα

  • Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά (Α.Φ.Φ.) ‘’βέλτιστες γεωργικές πρακτικές’’
  • Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας Α.Φ.Φ.( ξήρανση βιομάζας, παραλαβή αιθέριου ελαίου, τυποποίηση προϊόντων ).
  • Θέματα εμπορίας Α.Φ.Φ.
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου για την παραγωγή Α.Φ.Φ.
  • Καθοδήγηση επιλεγμένων νέων αγροτών από τους εκπαιδευτές και τους εξωτερικούς συνεργάτες των ιδρυμάτων και των εταιρειών Α.Φ.Φ.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι με υποχρεωτική παρουσία και η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει στις 26/2, βάση κριτηρίων που ορίζει το πρόγραμμα , με αξιολόγηση των αιτήσεων.

Το σεμινάριο διαρκεί από 1/3 έως 7/6 και θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φαρσάλων.

Οι αιτήσεις θα γίνονται στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού  στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων από 20/2 έως 23/2 και τις ώρες 18:00-20:00.

Για οποιαδήποτε πληροφορία , μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ:

6974314731 Νίκος Γούσιος

6970812460 Κων/νος Ζάντζας

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα