“Χόρεψαν” οι Σαρακατσαναίοι στα Φάρσαλα – (vid)

Μια αυθεντική σαρακατσάνικη βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Κτήμα Χαμορούσου το Σάββατο (17/02) της Αποκριάς. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν γλέντησαν για ακόμη μια χρονιά, μέχρι το ξημέρωμα, με αυθεντική, σαρακατσάνικη μουσική & τραγούδια.

Η συγκεκριμένη χοροεσπερίδα διεξάγεται επί 49 συναπτά έτη το βράδυ της παραμονής της Αποκριάς σε μια περιοχή όπου η παρουσία του Σαρακατσάνικου πληθυσμού είναι ιδιαίτερα αισθητή. Θεωρείται πλέον σημείο αναφοράς και μέτρο σύγκρισης καθώς αποτελεί μία από τις καλύτερες και σημαντικότερες σαρακατσάνικες χοροεσπερίδες σε πανελλήνιο επίπεδο, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Σαρακατσάνων όχι μόνο της περιοχής των Φαρσάλων αλλά και άλλων περιοχών, όπως της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, της Φθιώτιδας αλλά και περιοχών της Μακεδονίας.

Τα χορευτικά τμήματα, τα οποία στελεχώνονται με περισσότερους από 80 χορευτές όλων των ηλικιών, εντυπωσίασαν με την άψογη τους παρουσία, το πάθος τους, το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους, αποτέλεσμα κυρίως της άριστης προετοιμασίας τους από τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, κ.Καραμήτρο Παναγιώτη αλλά και της επιθυμίας τους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τραγουδώντας οι ίδιοι οι χορευτές & χορεύοντας ταυτόχρονα, όπως άλλωστε γλεντούσαν οι Σαρακατσάνοι, παρουσίασαν & απέδωσαν πιστά  τους παραδοσιακούς τους χορούς.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησαν ο βουλευτής ν. Λάρισας κ. Χρ. Κέλλας, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. ‘Αρης Καραχάλιος, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Τύμπας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φαρσάλων κ. Περικλής Κωτούλας, ενώ στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου και επισήμων, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες