“Οικογενειακή υπόθεση” το διπλό της Αναγέννησης στο ντέρμπι

Φρένο στο σερί πέντε συνεχόμενων νικών του Ατρομήτου Βαμβακούς έβαλε η Αναγέννηση Φαρσάλων η οποία κατάφερε χάρις στο τέρμα του Κώστα Ζαγγανά να πάρει το διπλό με σκορ 0-1 και έτσι έφτασε τους 24 βαθμούς έπειτα από 15 αγωνιστικές και βρίσκεται στην 5η θέση έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Από την άλλη ο Ατρόμητος Βαμβακούς παρέμεινε στους 27 βαθμούς και την 4η θέση του πρώτου ομίλου της Β ΕΠΣΛ κατηγορίας.

Η αναμέτρηση είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες καθ όλη την διάρκεια της με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.

Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Σακελλάριου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν στο 15′ ο Χρήστος Ζαγγανάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Κώστας Ζαγγανάς με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας έτσι το σκορ για την ομάδα της Αναγέννησης.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν άμεσα όταν έπειτα από παράλληλη σέντρα στα αριστερά ο Θανόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, πάτησε περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Παλαμίδα.

Εν συνεχεία η αναμέτρηση είχε πολλές δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα ο ρυθμός της να πέφτει αισθητά.

Μάλιστα στο 25′ είχαμε και μίνι διακοπή όταν έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Νίκου Παλαμίδα στον Βαγγέλη Αρσενόπουλο, οι άνθρωποι των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να διακόψει για λίγο τον αγώνα, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η σύρραξη έληξε και η αναμέτρηση συνεχίστηκε.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μακρής εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Παλαμίδας αρχικά έχασε την μπάλα όμως με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού μπλόκαρε σταθερά.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 35′ ο Ξυνογαλάς εκτέλεσε το φάουλ ο Τασιόπουλος άγγιξε την μπάλα στέλνοντας την προς την εστία με τον Παλαμίδα όμως να πέφτει και να διώχνει.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε αισθητά με τις δυνατές και να έχουν τον κύριο λόγο.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 65′ όταν ο Ζαγγανάς βρήκε χώρο στην αντεπίθεση βρέθηκε από πλάγια απέναντι στον Σακελλαρίου με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να διώχνει σε κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν ώστε να πετύχουν την ισοφάριση όμως οι παίκτες της Αναγέννησης όντας καλά στημένοι στο δικό τους μισό δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και έτσι πήραν το σπουδαίο τρίποντο.

Οι Συνθέσεις

Ατρόμητος Βαμβακούς (Χρήστος Ανδρεόπουλος): Σακελλαρίου, Μακρής, Μορφογιάννης, Αρσενόπουλος Βασίλης, Γκούνης (75′ Μουτκανάς), Ξυνογαλάς (46′ Βόπης), Βασιλόπουλος, Θανόπουλος, Αρσενόπουλος Βαγγέλης (60′ Τσιτσικλής), Τασιόπουλος, Στεργιόπουλος (67′ Φλώρος)

Αναγέννηση Φαρσάλων (Νίκος Θεοχαρόπουλος): Παλαμίδας Β., Ρούμπας, Μαλέσκα, Αρβανιτοζήσης Γ., Μουτκανάς (90+2′ Σακκάς), Τέμας, Πατσιούρας, Μπούλαρι, Ζαγγανάς Χ., Παλαμίδας Ν. (85′ Κουκουτής), Ζαγγανάς Κ. (82′ Γιαχνής).