Αλλάζουν όλα στα capital controls

Μετά από περίπου 3 χρόνια εφαρμογής των capital controls στην χώρα μας, έρχονται οι μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες αλλαγές, από τότε που καθιερώθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Έθνος», έρχεται αλλαγή στο μηνιαίο όριο ανάληψης, το οποίο θα διαμορφωθεί στα 2.300 ευρώ, αντί των 1.800 που είναι σήμερα.

Ταυτόχρονα θα επιτραπεί και το άνοιγμα νέων λογαριασμών, ανεξάρτητα του αν ο ενδιαφερόμενος έχει λογαριασμό σε άλλη ή την ίδια τράπεζα.

Η νέα χαλάρωση των capital controls, είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρεται να έχει ήδη έτοιμη την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και απομένουν οι τελευταίες συνεννοήσεις και υπογραφές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών, καθώς οι καταθέτες επανακτούν την εμπιστοσύνη τους στο τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα υπάρχει ήδη η σύμφωνη γνώμη των δανειστών, με το ΔΝΤ να θέλει την πλήρη κατάργηση των capital controls, αλλά τους Ευρωπαίους να είναι πιο επιφυλακτικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες.