Πρόσκαιρη βελτίωση και νέα επιδείνωση από το βράδυ

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής χώρας τις πρωινές. Πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι, ενώ από τη νύχτα και από τα δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 ως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας (από 600-700 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές το πρωί. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά (από 600-700 μέτρα) και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα). Πρόσκαιρη εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ εκ νέου ένταση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με ενίσχυση τη νύχτα Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 ως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Στερεάς το πρωί ξανά από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι πιθανόν ισχυρά από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.