Δήλωση ανεξαρτητοποίησης δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Φαρσάλων

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράταξη της πλειοψηφίας του νυν Δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, έκανε σήμερα (12/02) γνωστή με επιστολή του, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σταύρος Πουλαράκης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή

«Με την παρούσα επιστολή  μου θέλω να εκφράσω την πολιτική μου διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης «Φαρσάλων Όραμα» με την οποία εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της 18ης Μάιου 2014. Για τον λόγο αυτό παραιτούμαι από την θέση του αντιδημάρχου και καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο εξέφρασα προς τον Δήμαρχο την πολιτική μου διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης. Όλο αυτό το διάστημα έκανα υπομονή και επεδίωξα να δώσω χρόνο για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά η στενή ηγετική σας ομάδα λειτουργεί ως κλειστό διευθυντήριο και ο τρόπος λήψης αποφάσεων παρεκκλίνει των αρχών της φιλοσοφίας μου.

Η δημοκρατική μου συνείδηση και η πολυετής εμπειρία μου στα κοινά, δεν μου επιτρέπουν να δείχνω ανοχή σε απαξιωτικές  συμπεριφορές προς όλους όσους εκλέχτηκαν κατά εντολή των συμπολιτών μας για εργαστούν ανιδιοτελώς. Όλα αυτό το διάστημα σε θέσεις ευθύνης προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την επίλυση των ζητημάτων της αρμοδιότητας μου προς ωφελεία των συμπολιτών μας και κατά συνέπεια της δημοτικής παράταξης.

Αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν όταν πέρυσι τέτοιο καιρό κλίθηκα να αντιμετωπίσω την σφοδρή κακοκαιρία-χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή μας. Τότε που εγώ προσωπικά με συναδέλφους αντιδημάρχους με συναφή αρμοδιότητες και όλο το εργατικό δυναμικό του δήμου δίναμε την μάχη του αποχιονισμού επί 24ώρου βάσης, υπήρχαν «συνάδελφοι» οι οποίοι απολαμβάνοντας την θαλπωρή του σπιτιού και του γραφείου κάνοντας ανέξοδη κριτική αντί να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Κύριε Πρόεδρε, ήταν μεγάλη τιμή για μένα, η εντολή των συμπολιτών να υπηρετήσω τα συμφέροντα του τόπου μας πρώτα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και κατόπιν από τη θέση του αντιδημάρχου.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, δημοτικοί σύμβουλοι σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν.

Ποτέ στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου πορεία, στην ενασχόληση μου με τα κοινά δεν υπήρξα μίζερος και μηδενιστής. Όλες μου οι παρεμβάσεις ήταν με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μας.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το σύνολο του δήμου και περισσότερο προς εκείνους τους εργαζόμενους που καθημερινά δίναμε τον δικό μας αγώνα στον τομέα της καθαριότητας.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου και να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, και να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική και να καταθέτω προτάσεις οι οποίες θα προσθέτουν και δεν θα αφαιρούν για το καλό αυτού του τόπου.

Το οφείλω στους εκατοντάδες συνδημότες οι οποίοι με στηρίζουν τόσα χρόνια.

Εύχομαι και ελπίζω να κάνουμε ο καθένας μας το καλύτερο για την επαρχία μας που αγαπάμε.»

Ο ΔΗΛΩΝ

ΠΟΥΛΑΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ