Το γλέντησαν οι Χαλικιώτες – (vid)

O Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου Ασπροποτάμου, πραγματοποίησε χοροεσπερίδα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο «Κτήμα Αίγλη» . Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του το χειμερινό βλάχικο αντάμωμα των Χαλικιωτών, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο στα Φάρσαλα.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση

Η πρόεδρος κ. Δρόσου και το Δ.Σ. ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ στην συνέχεια τίμησε τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Καραχάλιο για την οικονομική βοήθεια του Δήμου προς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλικίου και του προσέφεραν αναμνηστική πλακέτα, καθώς και την έκδοση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη “Ασπροποταμίτες Βλάχοι”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας,

Στην συνέχεια το Δ.Σ. βράβευσε τους μαθητές που προήχθησαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ από τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το χορευτικό μικρό και μεγάλο του Συλλόγου, χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ορχήστρα της βραδιάς ο Δημήτρης Λεβέντης στο κλαρίνο, παρέα με τον Ξενοφών Τσούνη (τραγούδι), Χρήστος Αδάμος (κιθάρα), Ντόκος Αλέκος (Αρμόνιο), Ντόκος Νίκος (ντέφι).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι διαφόρων Συλλόγων, σωματείων φορέων της περιοχής καθώς επίσης και ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τύμπας, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Μπαμπανίκας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα. Ίφου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πατσίουρας, ο δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαμπάκας κ. Δημ. Βουρλίτσης και ο πρόεδρος της τκ Χαλικίου κ. Αλ. Κίτσιος.