Στις κάλπες οι Κύπριοι για την εκλογή προέδρου

Διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, από τον οποίο θα κριθεί κατά πόσον ο πρόεδρος Nίκος Αναστασιάδης (35,5% στον γύρο), που στηρίζεται βασικά από τον ΔΗΣΥ, θα εξασφαλίσει επανεκλογή ή νέος πρόεδρος της Κύπρου θα είναι ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς (30,3% α’ γύρος).

Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε αντίπαλο τον Σταύρο Μαλά και το 2013, αλλά τότε προηγείτο κατά 18,55%. Τελικά, εξελέγη ο Νίκος Αναστασιάδης με 57,46%, ενώ ο Σταύρος Μαλάς έμεινε στο 42,52%.

Οι κάλπες, άνοιξαν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις έξι το απόγευμα, με διακοπή μίας ώρας το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, λειτουργούν 1.122 εκλογικά κέντρα, ενώ Δικαίωμα ψήφου έχουν 550. 886 ψηφοφόροι.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τις 19.30  το βράδυ και η ανακήρυξη του νέου προέδρου στις 22:00 στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία».

Εκεί θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με τα μέλη της, που θα βρίσκονται επί τόπου και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και υποδείξεις τους.

Πηγή: ant1news.gr