Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων

H Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των στρατηγικών κινήσεων που υλοποιεί ο Όμιλος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του και τη δημιουργία ευκαιριών σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, ανακοινώνει Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης, θέλοντας να δώσει κίνητρο στους εργαζόμενους που επιθυμούν να προσανατολιστούν σε άλλες προσωπικές επιλογές.

Το πρόγραμμα δίνει στους εργαζόμενους της Τράπεζας και των Θυγατρικών Εταιριών εσωτερικού τις ακόλουθες επιλογές:

1. Να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται από το εύρος ηλικίας και υπηρεσίας καθώς και τον τόπο εργασίας. Επιπλέον, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπεται η πληρωμή των πλασματικών ετών.

2. Για τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια τοκετού ή λοχείας ή σε χρήση σωρευτικής άδειας, να λάβουν μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ η εργαζόμενη απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

3. Να λάβουν άμεσα ένα ποσό ως εφάπαξ αποζημίωση και παράλληλα μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ο εργαζόμενος απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για πέντε έτη και παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων υποστήριξης και ενίσχυσης των εργαζομένων για εναλλακτικές επαγγελματικής συνέχειας.