Οι Τρεις Ιεράρχες οδοδείκτες για τη νέα γενιά

Ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Τρεις Ιεράρχες παραμένουν πάντοτε τα απαράμιλλα φωτεινά παραδείγματα σοφίας και αγάπης, που με το έργο τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στον διαχρονικό πολιτισμό μας. Άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής παιδείας πέτυχαν να τη συζεύξουν ιδανικά με τη χριστιανική διδασκαλία υπερβαίνοντας τις ψευδείς αντιθέσεις που υψώθηκαν στην εποχή τους. Η σοφία των Τριών Ιεραρχών συνεχίζει να ακτινοβολεί γιατί δεν ήταν στείρα γνώση, αλλά, πρωτίστως, αγάπη και διαρκής φιλανθρωπία, που την επέδειξαν σε ολόκληρο το βίο τους, επιδιώκοντας να γιατρέψουν τις ανθρώπινες δυστυχίες και να αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.
Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όπου το έθνος μας βρίσκεται σε μια τροχιά παρακμής σε πολλούς τομείς, οι φάροι αυτοί της Ορθοδοξίας πρέπει να αναδεικνύονται σε οδοδείχτες ενός άλλου τρόπου του βίου μας. Τη διδασκαλία και το παράδειγμά τους οφείλουμε να τα προσφέρουμε στις νέες γενιές, την αγωγή των οποίων πρέπει να έχουμε ως πρώτο μέλημα, αν θέλουμε να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή για το αύριο του ελληνισμού».