Τυρόψωμο με παρμεζάνα και τσένταρ

Υλικά

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 120 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (2% ή πλήρες)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Βήματα

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και πασπαλίζουμε τη βάση της με 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα.

2.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι καγιέν και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα το τσένταρ (ή άλλο της αρεσκείας σας) και με μια λαστιχένια σπάτουλα το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά από το αλεύρι.

3.Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.

4.Μεταφέρουμε τα υγρά συστατικά από το μέτριο μπολ στα στερεά συστατικά στο μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε χαλαρά με τη βοήθεια μιας λαστιχένιας σπάτουλας διπλώνοντας από τις άκρες προς το κέντρο μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.

5.Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρυσό-καφετί χρώμα. Δοκιμάζουμε αν το ψωμί είναι έτοιμο μπήγοντας στο κέντρο του τη λάμα από ένα μαχαιράκι. Αν βγει στεγνή τότε το ψωμί είναι έτοιμο.

6.Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το ψωμί.

Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα pasmageirevontas.gr