Χαρακόπουλος: Η ΝΔ πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε στελέχη όπως η Ντόρα γιατί με σοβαρότητα, επιχειρήματα και πειθώ εκπροσωπεί επάξια την παράταξη στη Βουλή, τα ΜΜΕ αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα την οποία οργώνει περιοδεύοντας. Άλλωστε, η Ντόρα πάντα απευθύνονταν στη λογική και όχι στο θυμικό. Δεν ενέδωσε ποτέ στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Είπε την αλήθεια χωρίς να μασάει τα λόγια της». Με τα παραπάνω λόγια ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσόρισε στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Αστέρας», όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ Λάρισας,  την τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτή Ά Αθηνών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

ΒΟΥΒΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ…

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «πριν δυο μέρες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τα πιο βουβά γενέθλια κυβέρνησης. Προφανώς γιατί δεν ήθελαν να θυμηθούν τα πεπραγμένα τους σε σχέση με τις υποσχέσεις τους. Βλέπετε, αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, που θα τα καταργούσαν “με ένα νόμο και ένα άρθρο” είναι οι ίδιοι που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας, εκχωρώντας τη δημόσια περιουσία στο αιωνόβιο υπερταμείο. Αυτοί που φώναζαν “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” θεσμοθέτησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αντί για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επέβαλαν υπερφορολόγηση που μαζί με τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές έχουν εξουθενώσει τη μεσαία τάξη. Κι ενώ ξεζουμίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, την ίδια ώρα διευρύνουν το δημόσιο τομέα. Παρά τη δέσμευση για μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο, που θα οδηγούσε σε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, παραδόξως έχουμε αύξηση. Από 686 χιλιάδες στα τέλη του ‘15 οι δημόσιοι υπάλληλοι εκτινάχθηκαν το ‘17 σε 712 χιλιάδες.

Στον πρωτογενή τομέα που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε αναβρασμό, αν δείτε αυτά που προβάλουν ως αιτήματα των αγροτών, στην πλειοψηφία τους, ήταν αυτονόητα στη δίκη μας διακυβέρνηση. Κατάργησαν τον ΟΓΑ, αύξησαν τις ασφαλιστικές εισφορές, φορολόγησαν τις επιδοτήσεις, κατάργησαν το αγροτικό πετρέλαιο, επέβαλαν φόρο στο κρασί. Αυτοί που, με αφορμή το ατυχές συμβάν με το μαγκάλι στη Λάρισα, μας αποκαλούσαν “δολοφόνους” μείωσαν το επίδομα θέρμανσης από 210 εκ. ευρώ στα 47 εκ. ευρώ. Τόσο ευαίσθητοι!

Η ΝΔ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Ακόμη πιο επικίνδυνος, όμως, είναι ο τρόπος που πραγματεύονται τα εθνικά θέματα. Οι χειρισμοί στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, από το σκοπιανό μέχρι τα ελληνοτουρκικά χαρακτηρίζονται από επιπολαιότητα και τραγική ανευθυνότητα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν πατριωτικό κόμμα. Προφανώς, έκανε και λάθη, αλλά ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η δίκη μας παράταξη είναι αυτή που κράτησε την Ελλάδα στον ελεύθερο κόσμο, στη Δύση. Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ξεκίνησε μεταρρυθμίσεις που αν δεν είχαν διακοπεί από την ανατροπή της κυβέρνησής του η χώρα ίσως δεν έμπαινε ποτέ σε μνημόνια. Με τον Κώστα Καραμανλή είπε το μεγάλο Όχι στο Βουκουρέστι στους σφετεριστές της ιστορίας μας. Και με τον Αντώνη Σαμάρα η χώρα είχε μπει στις ράγες εξόδου από τα μνημόνια, κάτι που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της βουλιμίας του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία.

Είναι πλέον εμφανές ότι η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.  Ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Αργά η γρήγορα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας θα πιεί το πικρό ποτήρι της ήττας. Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο. Όσο πιο αργά γίνουν οι εκλογές τόσο πιο πικρό θα είναι το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ»