Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται την Τρίτη. Λίγα χιόνια από το βράδυ στα ορεινά- ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τοπικά ισχυρός στα βόρεια το πρωί.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στα ανατολικά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια αναμένονται από το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα γίνουν βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης τη νυχάτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις σπορώδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενής βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ στα ορεινά -ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά των ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης. Στα νότια πιθανώς να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά τοπικά ισχυρός στα βόρεια το πρωί και το βράδυ.