Σημαντική Διάκριση για το 2ο Λύκειο Φαρσάλων

Ακόμη μια διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων, στο οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του Σχολείου – Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο υλοποιείται με την έγκριση και την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Παιδείας, αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη και τη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απονομή των τίτλων των Σχολείων – Πρέσβεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Επιμορφωτικής Ημερίδας για τους εκπαιδευτικούς, η οποία διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 20/01/2018, στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace από τις 9.00 το πρωί έως τις 18.30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη, ενώ παρευρέθηκαν ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, η Επίκουρη Καθηγήτρια, κάτοχος Έδρας Jean Monnet του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Δρ. Χάρης Κούντουρος, η Προϊσταμένη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου και πλήθος εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία ανήκουν ή πρόκειται να ενταχθούν στο δίκτυο EPAS (European Parliament School Ambassadors) την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Τον τίτλο παρέλαβαν οι υπεύθυνες για το πρόγραμμα καθηγήτριες Ιωάννα Βόντσα, Ζησούλα Γκουτσιουκώστα και Ελένη Μαγαλιού. Το σχολείο μάλιστα ξεχώρισε για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος και συγκαταλέγεται μεταξύ των δύο σχολείων που κλήθηκαν να παρουσιάσουν στην ημερίδα τις καινοτόμες παιδαγωγικές προτάσεις τους ως καλές πρακτικές στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς.

Στο πρόγραμμα δραστηριοποιήθηκαν συνολικά οι ακόλουθοι μαθητές: Αλμυριώτης Σπύρος, Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Ανδρεόπουλος Ιωάννης, Ατόσογλου Θάλεια, Βασιλείου Γεωργία, Δημακόπουλος Κων/νος, Δραμαλιώτη Ελένη, Θανασιά Χρυσούλα, Θεοδωρόπουλος Θεμιστοκλής, Θεοχάρη Ιωάννα, Θλιβερού Έμη, Καρασάββα Μαρία, Καλατούδη Σοφία, Κάσμι Ορινάντα, Κατσιαούνη Μαρία, Κοτοπούλη Χριστιάννα, Κυριαζόπουλος Βασίλειος, Κυριαζόπουλος Κώστας, Μαγαλιός Δημήτρης, Μπελιώκα Δανάη, Μπουρότσικα Ελένη, Νεβράντζα Νεφέλη, Νικολαϊδου Νικολέτα, Νικολοπούλου Νίκη, Ντέλλης Βασίλης, Ντέμκας Χρήστος,Παπαγεωργίου Βασίλης, Πουλαράκη Δήμητρα, Σμπόνιας Διονύσης, Στάικου Μαριαλένα, Συργκάνη Αντιγόνη, Ταστεμερίδη Κατερίνα, Φούντα Άρτεμη, Χαλκιοπούλου Νάσια και Χρόνη Χρυσάνθη.

Όλες οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αναλυτικά στη σχολική ιστοσελίδα: http://blogs.sch.gr/2lykfars/