Με κακοκαιρία ξεκινά η βδομάδα

Την Δευτέρα αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα στις Κυκλάδες, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πάρνηθας, ενώ αναμένεται σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Αναμένεται γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρηγορά σε 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα νωρίς το πρωί στη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 300-400 μέτρα) μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Αναμένεται γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο ιόνιο βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (από τα 500 μέτρα) και της κεντρικής Στερεάς μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 22/1/2018

Την Τρίτη στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά τοπικά ισχυρός στα βόρεια το πρωί.