Ανασκόπηση της αθλητικής χρονιάς 2017 για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας

Το 2017 ήταν μια χρονιά με πολλούς αγώνες και αρκετές διακρίσεις για τους αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας. Αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, που κάλυπταν όλες τις αποστάσεις, από 5 χλμ μέχρι 215 χλμ, ενώ δεν έλειψαν και οι ομαδικές αποστολές σε αρκετούς εξ αυτών. Σε αρκετούς από τους αγώνες που έλαβε μέρος ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας βραβεύτηκε τιμητικά ως ο Σύλλογος με τη πολυπληθέστερη συμμετοχή, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του Συλλόγου μας πανελλήνιο επίπεδο, κατατάσσοντάς τον μεταξύ των μεγαλύτερων συλλόγων δρομέων της χώρας, ενώ παράλληλα ο νομός Λάρισας εκπροσωπείται επάξια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνολικά οι αθλητές μας έλαβαν μέρος σε 172 αγώνες δρόμου, βουνού και τριάθλου.

Στους 172 αγώνες που συμμετείχαν οι αθλητές του Συλλόγου μας είχαμε συνολικά 2024 τερματισμούς, κάτι το οποίο είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, ενώ ανέβηκαν στο βάθρο συνολικά, ένας (1) στην 1η θέση γενικής, ένας (1) στη 2η θέση γενικής, ένας (1) στην 3η θέση γενικής, δέκα (10) στην 1η θέση γενικής γυναικών, δέκα (10) στη 2η θέση γενικής γυναικών, πέντε (5) στην 3η θέση γενικής γυναικών, δεκαπέντε (15) στην 1η θέση ηλικιακής κατηγορίας, δεκαέξι (16) στη 2η θέση ηλικιακής κατηγορίας και δεκαέξι (16) στην 3η θέση ηλικιακής κατηγορίας. Η μαζικότητα στη συμμετοχή αγώνων δρόμου από τους αθλητές του Συλλόγου μας, αποδεικνύει ότι οι Λαρισαίοι έχουν αγκαλιάσει το Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό.

Δείτε εδώ όλες τις δράσεις της χρονιάς

Ο πρόεδρος του ΣΜΝΛ κ. Γούλας δήλωσε ότι: “έκλεισε μια πετυχημένη χρονιά για το ΣΜΝΛ σε όλα τα επίπεδα  σημαντική και η κοινωνική προσφορά των μαραθωνοδρόμων. Οι στόχοι για το 2018 είναι ακόμα πιο υψηλοί.”