Συνάντηση κ. Αγοραστού με τον Μακαριώτατο κ. κ. Ιερώνυμο

«Για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, Εκκλησία και Περιφέρειες συνεργαζόμαστε στενά και από την πλευρά μας στηρίζουμε με κάθε τρόπο και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας»

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αρμονική συνεργασία με όλες τις Ιερές Μητροπόλεις προωθούμε έργα και δράσεις ουσίας κυρίως στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς και σε άλλους τομείς όπως η βελτίωση των υποδομών για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού»

Δείπνο στους 13 Περιφερειάρχες παραθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, αύριο, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Αγίας Φιλοθέης 21).

Σε πρόσκληση που απηύθυνε στους Περιφερειάρχες ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι τους προσκαλεί «προκειμένου να ανταλλάξουμε εόρτιες ευχές αλλά και γόνιμες σκέψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Στο δείπνο πρόκειται να παραστεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο αντήλλαξε ευχές και συζήτησε τόσο θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας όσο και για τη συνεργασία Εκκλησίας – Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα τον μακαριώτατο για να λάβω την ευλογία του και να του μεταφέρω τις ευχές τις δικές μου και της διοίκησης της ΕΝΠΕ, των Θεσσαλών και του συνόλου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για τη νέα χρονιά.

Σε κλίμα συναντίληψης, όπως σ’ όλες τις συναντήσεις μας, συζητήσαμε θέματα που αφορούν γενικότερα την πατρίδα μας και εξετάσαμε τρόπους για τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας Εκκλησίας και Περιφερειών στην κατεύθυνση της προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας.

Όπως άλλωστε έχει επισημάνει ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος στο 4ο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η Εκκλησιαστική Διακονία και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση συναντιούνται και το αντικείμενο αυτής της συναντήσεως είναι ο άνθρωπος που πρέπει να τον στηρίζουμε και να είμαστε στο πλευρό του είτε είναι όρθιος, είτε πέφτει, είτε είναι τραυματισμένος, είτε είναι χαρούμενος, ή λυπημένος.

Για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, Εκκλησία και Περιφέρειες συνεργαζόμαστε στενά και από την πλευρά μας στηρίζουμε με κάθε τρόπο και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ειδικά στη Θεσσαλία, όπως επισήμανα στο μακαριώτατο, ως αιρετή Περιφέρεια σε αρμονική συνεργασία με όλες τις Ιερές Μητροπόλεις προωθούμε έργα και δράσεις ουσίας κυρίως στον τομέα της πρόνοιας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προστασίας της ιστορικής μας κληρονομιάς καθώς και σε άλλους τομείς όπως η βελτίωση των υποδομών για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού.

Η έμπνευση και η ευλογία του μακαριωτάτου είναι πάντοτε πολύτιμη για όλους μας και ιδιαίτερα για μένα προσωπικά».