Κέλλας: Πράξη αλτρουισμού η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

«Στη χώρα μας, και αυτό μπορώ να το διαβεβαιώσω λόγω και της ιδιότητάς μου ως ιατρού, η έλλειψη και η ανεπάρκεια μυελού των οστών είναι μια ανησυχητική υπαρκτή κατάσταση, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας.

Η εθελοντική, λοιπόν, δωρεά μυελού των οστών προς τον άγνωστο συνάνθρωπο, είναι πράξη αλτρουισμού και ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η γνώση και εντέλει η συμμετοχή όλου του κοινωνικού συνόλου, καθώς και των κοινωνικών φορέων, μπορούν να αλλάξουν την “ισορροπία” στο παραπάνω ζήτημα.

Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε και άλλον πολύτιμο χρόνο να χαθεί».

Με αυτά τα λόγια, χαιρέτησε την ενημερωτική εκδήλωση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με στόχο τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εν λόγω εκδήλωσης, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξη, εστίασε στο μείζον πρόβλημα έλλειψης μοσχευμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας, επισημαίνοντας:

«Η έλλειψη μοσχευμάτων και η διαρκώς αυξανόμενη “ψαλίδα” ανάμεσα στα διαθέσιμα προς μεταμόσχευση όργανα και στις ανάγκες των ασθενών, δυστυχώς, διευρύνεται.

Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων αποτελεί μια καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών νοσημάτων, χωρίς όμως τα κατάλληλα και επαρκή μοσχεύματα αυτές οι θεραπευτικές λύσεις δεν είναι εφικτές».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Κέλλας, δήλωσε αρωγός σε κάθε ανάλογη προσπάθεια, λέγοντας:

«Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι να συνεισφέρω το καλύτερο που μπορώ, από οποιαδήποτε θέση.

Μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Εύχομαι, λοιπόν, η προσπάθειά σας να βρει ανταπόκριση και ο “ιερός” αυτός σκοπός να ευοδωθεί».