Αγροτικό Συλλαλητήριο στα Φάρσαλα με τρακτέρ – (vid)

Αγρότες από την επαρχία Φαρσάλων πραγματοποίησαν σήμερα (19/01) συμβολικό συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα στις 11 το πρωί στα Φάρσαλα με περίπου 30 τρακτέρ υπό την συνοδεία περιπολικού του Α.Τ.Φαρσάλων.

Δείτε το βίντεο

Τα τρακτέρ αφού πέρασαν πρώτα από την οδό Λαμίας και την πλατεία Λαού κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πλατεία δημαρχείου, όπου και παρέμειναν για μια ώρα για το προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο της ΕΟΑΣΝΛ.

Στη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχίζονται αν λαμβάνονται και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση.

Στην πλατεία δημαρχείου μίλησε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, ο προεδρος του αγροτικού συλλόγου Κατωχωρίου κ. Σωκράτης Αλειφτήρας και ο κ. Γκουντρουμάνης από το Βασιλή, οι οποίοι ανέφεραν μεταξύ άλλων για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις κατασχέσεις στους αγροτικούς λογαριασμούς από την εφορία, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ και της φορολογίας, ενώ τέλος ζήτησαν από τον κ. Αποστόλου να μην τους διώξει από την επαρχία και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής  με τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση και έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με το ακριβό κόστος παραγωγής, οδηγώντας τους αγρότες σε οικονομικό αδιέξοδο. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στον Τύρναβο ενώ την Δευτέρα θα βγουν οι αγρότες της Καρδίτσας στον αυτοκινητόδρομο Ε65.