Κοπή πίτας για τις Φίλες της Αγάπης στα Φάρσαλα

Τη δική τους κοπή πίτας πραγματοποίησαν οι κυρίες που απαρτίζουν το φιλανθρωπικό σωματείο «Φίλες της Αγάπης» την προηγούμενη εβδομάδα στο χώρο του κέντρου «Το Γιασεμί» στην πλατεία Λαού.

Η πρόεδρος του Σωματείου κ. Ελένη Σίμου απουσίαζε για προσωπικούς λόγους . Στην ομιλία της η ταμίας του Συλλόγου κ. Βασιλική Μάνη ευχαρίστησε τις κυρίες που βρέθηκαν στο χώρο ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν το έργο του Σωματείου και προχώρησε στον οικονομικό απολογισμό.
Κλείνοντας ανέφερε πως το 2018 ας είναι μια χρονιά με περισσότερες δράσεις για το Σωματείο ενώ ευχήθηκε οι ωφελούμενοι να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα.

Το Σωματείο «Φίλες της Αγάπης» λειτουργεί στην πόλη μας από το 1988 και έχει παράγει ένα σημαντικό και αξιομνημόνευτο έργο το οποίο όμως οι κυρίες δεν διατυμπανίζουν καθώς η βοήθεια στο συνάνθρωπο δεν είναι για το κοινό αλλά μόνο για τον βοηθούντα.

Όλες τους, αφήνουν πίσω τους ένα αξιόλογο έργο. Έργο αγάπης και προσφοράς. Το έργο συνεχίζει άοκνα το ΔΣ του Σωματείου, με συναίσθημα ευθύνης ώστε να είναι αντάξιες εκείνων που ξεκίνησαν, ενώ επεκτείνουν και διευρύνουν τις δραστηριότητές τους βοηθώντας και άλλες κοινωνικές ομάδες συνανθρώπων μας, με προβλήματα υγείας τις πολύτεκνες οικογένειες, τους άνεργους και φυσικά προσφέρουν μηνιαία σύνταξη σε ηλικιωμένους, ανήμπορους και εγκαταλελειμμένους ανθρώπους. Δυστυχώς, σήμερα πολλαπλασιάζονται τα χέρια που ζητούν βοήθεια και συμπαράσταση και λιγοστεύουν οι «χείρες» βοηθείας και φιλανθρωπίας. Αυτό ακριβώς κάνουν οι «Φίλες της Αγάπης», απλώνουν το χέρι με αγάπη αλλά και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των αδυνάτων. Αυτό γίνεται ανελλιπώς επί 30 χρόνια, από το 1988 που ιδρύθηκε το Σωματείο.

Όλες πιστεύουν στην δύναμη της προσφοράς και με προσωπικές θυσίες δίνουν ότι μπορούν, κάθε μια με τον τρόπο της, ώστε το Σωματείο να γίνει μεγάλο, να έχει αξιοπιστία για το έργο του και γενική παραδοχή για την αξιοπρέπεια, τιμιότητα και εργατικότητα των ατόμων που το απαρτίζουν. Η προσφορά τους αναγνωρίσθηκε από την Φαρσαλινή κοινωνία και η απόδειξη είναι πως όλο και νέα μέλη εγγράφονται και συνδράμουν σ’ αυτό αναγνωρίζοντας πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία τους στην πόλη μας, για την ανακούφιση που παρέχουν στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Γυναίκες με ήθος, με αρχές βασισμένες στην προσφορά και στην αλληλεγγύη, Γυναίκες άξιες που το παράδειγμά τους και η στάση τους στην Ζωή, πρέπει να βρουν μιμητές ώστε να προχωρεί το Φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου και κατ’ επέκταση να αναδεικνύεται και το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας, ώστε να βρίσκουν μια σταγόνα παρηγοριάς όσοι νιώθουν αδύναμοι. Έτσι, η μνήμη τους και το έργο τους θα μείνει ζωντανό, όσο υπάρχουν άνθρωποι που το συνεχίζουν.

Για πληροφορίες σχετικά με το Σωματείο τη δράση του αλλά και πως κάποιος μπορεί να βοηθήσει μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 24910 22439 και 24910 24282.