Πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία θα είναι τοπικά ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα).

Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700  μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες στο οι οποίες στα νησιά του Ιονίου, στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.  Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 700 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές τα οποία από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Ενίσχυση των ανέμων τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ Στα νότια δυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 13/01/2018

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία,  τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλιας και της Στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα. Στα δυτικά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Πηγή: ant1news.gr