Κέλλας: “Γονατίζετε” τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

«Η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη, φέρνει ένα νομοσχέδιο 1400 σελίδων με 400 άρθρα και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντος.

Για μια ακόμη φορά, βλέπουμε το πραγματικό της πρόσωπο, που καλυπτόταν πίσω από δημαγωγικούς διθυράμβους για την κατάργηση των μνημονίων “με 1 άρθρο σε 1 νόμο”.

Φέρνετε τα χειρότερα μέτρα και, μάλιστα, με αριστερή υπογραφή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και γι’ αυτό θα λογοδοτήσετε σύντομα στον ελληνικό λαό».

Με τα λόγια αυτά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας τοποθετήθηκε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση.

«Το παρόν νομοσχέδιο βαθαίνει την κρίση και προστίθεται στα  1,9 δις μέτρα, που επιβάλλει ο προϋπολογισμός του 2018, που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίσατε.

Ένας προϋπολογισμός  που περιλαμβάνει περικοπές σε ΕΚΑΣ, συντάξεις  και κοινωνικά επιδόματα.

Σε αυτά, έρχονται και οι περικοπές των συντάξεων από 1/1/ 2019, που έχετε ήδη υπογράψει, η μείωση του αφορολόγητου από 8,500 στα 5,500 ευρώ από 1/1/2020, με την οποία θα παραιτούταν ο κ. Τσακαλώτος, τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2059.

Και για όλα αυτά πανηγυρίζετε και τα θεωρείτε και καθαρή έξοδο από το μνημόνιο!

Μία φορά θα πείτε αλήθεια στον κόσμο;», επεσήμανε ο Λαρισαίος πολιτικός.

«Στο παρόν πολυνομοσχέδιο, προστίθενται οι υποχρεωτικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που θα περιλαμβάνουν ακόμη και την πρώτη κατοικία.

Και το κάνετε, γιατί, σύμφωνα και με το non-paper, που κυκλοφόρησε ο κ. Κοντονής, “έτσι μειώνεται το ψυχολογικό βάρος των δανειοληπτών”.

Το πρόβλημά μας είναι πως θα μειώσουμε το ψυχολογικό βάρος ή πως θα σώσουμε την πρώτη κατοικία;

Αλήθεια, πόση υποκρισία ακόμη;

Σας θυμίζω ότι εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, είχαμε προστατεύσει την πρώτη κατοικία και εσείς, τότε, ωρυόσασταν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Και κοιτάξτε πού φτάσαμε:

Στα χέρια του τραπεζίτη όλα τα σπίτια και με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό», υποστήριξε ο κ.  Κέλλας.

«Στο, υπό ξένη διοίκηση, υπερταμείο εκχωρείτε, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών, για 99 ολόκληρα χρόνια, τις μετοχές των ΔΕΚΟ: ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ κλπ.

Εσείς, ως αριστερή κυβέρνηση, που, κάποτε, σπάγατε και καίγατε την Αθήνα, προστατεύοντας δήθεν τη δημόσια περιουσία», υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, ενώ υπερτονίζοντας το μείζον ζήτημα του δημογραφικού, σημείωσε:

«Καλώς αυξάνετε τον αριθμό των δικαιούχων επιδόματος τέκνων. Κακώς, όμως, το κόβετε από τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, χρησιμοποιώντας ως μέσο ακόμη και το τεκμαρτό εισόδημα.

Βρείτε τα χρήματα από άλλη πηγή.

Σας θυμίζω ότι εμείς, πρώτοι, θεσπίσαμε το επίδομα σε κάθε οικογένεια, το 2013 με τον ν. 4144 και στηρίξαμε ιδιαίτερα τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Και αυτόν, όμως, τον νόμο, εσείς και οι ΑΝΕΛ τον καταψηφίσατε. Λέγατε, τότε, ότι είναι ψίχουλα.

Άκουσα μάλιστα την κα. Φωτίου να υποστηρίζει “ότι τώρα βάζουμε κανόνες”.

Όταν εμείς δίναμε τα επιδόματα, λέγατε ότι κάνουμε αυθαιρεσίες.

Έλεος, κύριοι της Κυβέρνησης!».

«Ένα ακόμη ζήτημα, για το οποίο δικαίως ο νομικός κόσμος της χώρας είναι απέναντί σας, είναι το ζήτημα της διαμεσολάβησης, που φέρνετε σ’ αυτό το πολυνομοσχέδιο, ενώ δεν είναι προαπαιτούμενο.

Ασφαλώς και είναι θετικός ο θεσμός του διαμεσολαβητή και εφαρμόζεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο, γιατί όμως η υποχρεωτικότητα και μάλιστα χωρίς διαβούλευση;

Είναι λογικό να είναι διαμεσολαβητής κάθε πτυχιούχος, οποιασδήποτε σχολής και ειδικότητας;

Αντί να επιταχύνετε την επίλυση διαφορών, δίνοντας κίνητρα για την διαμεσολάβηση, εσείς την επιβαρύνετε τόσο χρονικά, όσο και οικονομικά, για όποιον θελήσει να προσφύγει στην δικαιοσύνη», επεσήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής.

«Ένα ακόμη θέμα το οποίο προκαλεί ερωτηματικά, είναι η επιμονή σας στη δεδομένη συγκυρία, για αναθεώρηση του καθεστώτος των αδειών για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Θέλω εδώ να ρωτήσω:

Περιλαμβάνονται στη διαδικασία της αδειοδότησης και οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί των κατά τόπους Μητροπόλεων;

Γιατί αυτοί είναι ΝΠΔΔ. Δεν είναι εμπορικοί σταθμοί και δεν υφίσταται βεβαίως κανένα θέμα ανταγωνισμού.

Θα ήθελα μία απάντηση επ’ αυτού κ. υπουργέ», τόνισε ο κ. Κέλλας, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κύριοι της κυβέρνησης, αφού εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, για να καταλάβετε την εξουσία, υπογράφετε ό,τι επιβάλλουν οι δανειστές για να είστε αρεστοί. Έτσι όμως δεν είστε ωφέλιμοι για τον ελληνικό λαό».