Πτώχευση θα κηρύξει η ΣΕΚΑΠ μετά το πρόστιμο για το λαθρεμπόριο

Τις διαδικασίες για να κηρύξει πτώχευση θα εκκινήσει αυτήν την εβδομάδα η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, που εξεδόθη το μεσημέρι της Τρίτης.

Η ΣΕΚΑΠ ενημερώνει ότι έχει ήδη συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο της καπνοβιομηχανίας για την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προετοιμαστεί η διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της εταιρείας, σε συνεργαία με ειδικούς από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Στην εταιρεία έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ για λαθρεμπόριο, το οποίο το Δημόσιο έχει κάνει άμεσα απαιτητό, απορρίπτοντας σχετικές προσφυγές της εταιρείας για τμηματική καταβολή του, ενώ μέχρι να τακτοποιηθεί το πρόστιμο, σύμφωνα με τον απόφαση του Τελωνείου Ξάνθης, έχει απαγορευθεί “η πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά”.

Η δρομολόγηση απο την Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ της πτώχευσης της εταιρείας είναι το χειρότερο σενάριο για τους 170 εργαζόμενους στην καπνοβιομηχανία, καθώς επιτείνεται το καθεστώς αβεβαιότητας στο οποίο ζουν και πλέον βρίσκονται ευθέως αντιμετώποι με το φάσμα της ανεργίας.

Η ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.

Πηγή: ant1news.gr