Επίσκεψη του ΘΕΣΤΟ στον ΕΛΓΑ Λάρισας

Τη συνεχιζόμενη ανασφάλεια και αγωνία των παραγωγών βιομηχανικής τομάτας για την επιβίωσή τους εξέφρασαν για μια ακόμη φορά στον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΘΕΣΤΟ κκ. Σουλιώτης και Σαπουνάς. Ζητήθηκε να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις εντός του έτους και να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις και όλα αυτά με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μια από τις δυναμικότερες καλλιέργειες, η οποία πατροπαράδοτα ενισχύει το αγροτικό εισόδημα του θεσσαλικού κάμπου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομική εξαθλίωση των παραγωγών λόγω του υψηλού κόστους της καλλιέργειας και της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Από πλευράς ΕΛΓΑ Λάρισας και δια στόματος του Προϊσταμένου του κ. Λιόντου, δόθηκε η δέσμευση για ανάρτηση των εκτιμήσεων εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου του 2018, με την καταβολή των ενισχύσεων να εκτιμάται εντός του ίδιου μήνα. Εκφράστηκε η απόλυτη κατανόηση του προβλήματος που υπάρχει, καθώς και η δέσμευσή του για απόδοση δίκαιων αποζημιώσεων.

Η στάση αυτή του κ. Λιόντου, αλλά και η γενικότερη προσπάθεια που κατέβαλε τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό του ΕΛΓΑ, για την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών, έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ανθρώπους του ΘΕΣΤΟ, οι οποίοι θα ήθελαν να εκφράσουν και δημόσια τις ευχαριστίες τους και την εμπιστοσύνη τους προς το έργο που με τόσο κόπο και αίσθημα ευθύνης παράγεται.