Κρύο παρά την άνοδο της θερμοκρασίας

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στον Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 4 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 08/12/2017

Την Παρασκευή στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από αργά το βράδυ τοπικές νεφώσεις στα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.