Χριστουγεννιάτικο workshop στο αναψυκτήριο Χαλκιάδων

Το αναψυκτήριο Χαλκιάδων κάνοντας παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής την Κυριακή 26 Νοεμβρίου παρουσίασε προτάσεις γιορτινής διακόσμησης από οικονομικά και ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και υλικά της φύσης.

Όσοι παραβρέθηκαν στον χώρο του αναψυκτηρίου είχαν την χαρά να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις διακόσμησης με την εικαστικό Ευαγγελία Ζαμάνη- Δημητρίου και με την Νατάσα Σαράντη από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες «Νατάσα».

Την εισαγωγή στο θέμα έκανε ο ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου Χαλκιάδων Νίκος Δαμιανίδης ο οποίος ευχαρίστησε τις καλλιτέχνιδες για την ευγενή προσφορά τους καθώς και τους παρευρισκόμενους .
Στη συνέχεια η Νατάσσα Σαράντη παρουσίασε την κατασκευή μπάλας χριστουγεννιάτικης από χαρτί κράφτ καθώς και ένα χιονισμένο δεντράκι από κουκουνάρια.

Η κ. Σαράντη εκθέτει στο Hobby Αρμός στην Λάρισα στις 14-15και 16 Δεκεμβρίου ώρες καταστημάτων δικές της Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και χειροποίητα κοσμήματα.

Η κ. Ευαγγελία Ζαμάνη – Δημητρίου παίρνοντας την σειρά της τόνισε πως: «Η αγάπη προς το ωραίο είναι η γέφυρα μεταξύ θεού και ανθρώπου. Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε άνθρωποι της καρδιάς.

Δίνουμε με τα χέρια και εισπράτουμε με την καρδία». Η κ. Ζαμάνη παρουσίασε κατασκευές από υλικά της φύσης, πευκοβελόνες, κουκουνάρια, γκι, βελανίδια, ρόδια κλπ.

Στο τέλος της παρουσίασης η κ. Ζαμάνη δώρισε στους παρευρισκόμενους φύλα μανόλιας κατασκευασμένα με την τεχνική ντεκουπάζ και η κ. Σαράντη γούρια για το νέο έτος καθώς και τις κατασκευές της οι οποίες κληρώθηκαν σε τέσσερις τυχερούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αναψυκτήριο έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου την παρουσίαση παρασκευής μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τις συνταγές θα παρουσιάσει ο Ζαχαροπλάστης Λάζαρος Δημητρίου ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Φοντάν. Ενώ την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η κ. Γιάννα Αργυράκη από το εστιατόριο – μεζεδοπωλείο θα παρουσιάσει παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα.