Μ. Χαρακόπουλος: “Προϋπολογισμός Περικοπών και Φόρων!”

«Η κυβέρνηση μας λέει ότι δίνει κοινωνικό μέρισμα. Με συγχωρείτε, αλλά όταν με το ένα χέρι δίνει κάποια ψίχουλα και με το άλλο τα παίρνει πολλαπλάσια, δεν μπορεί να καυχάται και να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ως Άη Βασίλης που θα δώσει χριστουγεννιάτικο μποναμά. Αυτό προσβάλει την κοινή λογική και την αξιοπρέπεια των πολιτών». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή» στο κανάλι της Βουλής και στη δημοσιογράφο κ. Κέλλυ Κοντογεώργη.

«Ψαλιδισμένο» Επίδομα Θέρμανσης

Ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει για τον προϋπολογισμό ότι «επί των ημερών μας δίναμε κάπου 200 εκ. επίδομα θέρμανσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τότε περίσσευε η σπέκουλα. Θυμάμαι ότι τότε είχαμε ένα ατυχέστατο γεγονός, τον θάνατο τριών νέων παιδιών στη Λάρισα από μαγκάλι, και βγαίνανε με πηχυαίους τίτλους για ‘‘δολοφόνους’’. Από τα 200 εκ. πέρυσι περικόπηκε στο μισό το επίδομα, και φέτος ξανά στο μισό, μιλούμε για 47 εκ. Δεν βλέπω αυτούς που έβγαιναν με πηχυαίους τίτλους και κραύγαζαν και με ευκολία μιλούσαν για κυβερνήτες ‘‘δολοφόνους’’, να επιδεικνύουν την ίδια ‘‘ευαισθησία’’, πόσο μάλλον η τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση».

Βλήματα με σκιές…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι «όλ’ αυτά έχουν δημιουργήσει βαριές σκιές για το πρόσωπο του υπουργού της Εθνικής Άμυνας και νομίζω ότι πρέπει να δοθούν για όλα αυτά πειστικές απαντήσεις. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός επιμένει να σιωπά για όλα αυτά που φέρεται να βαρύνουν τον κυβερνητικό του εταίρο. Αντιθέτως, βλέπουμε μια σειρά από αποκαλύψεις που δημιουργούν σκιές και ερωτηματικά. Αναμένουμε να έλθει στη Βουλή και να δώσει πειστικές απαντήσεις».

Η κ. Δούρου να μην κουνά το δάχτυλο…

Σχετικά με τις καταστροφές από την πλημμύρα στην Μάνδρα ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η κα Δούρου θα έπρεπε να είναι πιο σεμνή, γιατί στα ΜΜΕ στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν δηλώσεις της όταν ήταν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογες περιπτώσεις, όπου με μεγάλη ευκολία, με βερμπαλισμούς, επέρριπτε ευθύνες απευθυνόταν στην τότε κυβέρνηση και στην τότε περιφέρεια. Δεν μπορεί σχεδόν 3 χρόνια μετά στις εκλογές στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τις εθνικές εκλογές να εμφανίζονται ως κήνσορες οι κυβερνητικοί παράγοντες και η περιφερειάρχης, και να κουνούν το δάκτυλο».

Ευαισθητοποίηση για τη Θράκη

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα της Θράκης θυμίζοντας πως πριν από καιρό «είχε καταθέσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μια πρόταση για την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη. Η κατάσταση στη Θράκη είναι σε ένα οριακό σημείο. Αν το ελληνικό κράτος, το κράτος των Αθηνών, δεν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος θα βρεθούμε προ τετελεσμένων δυσάρεστων καταστάσεων, Λοιπόν, θα πρέπει να υπάρχει άμεση κινητοποίηση ευαισθητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων γιατί δεν μπορεί να δημιουργείται η εικόνα σε κάποιους ότι η Θράκη είναι ένα βιλαέτι της Τουρκίας, που περιοδεύουν διάφοροι παράγοντες, υπόσχονται διάφορα, και να υπάρχει η αίσθηση ότι υποχωρεί εκεί η παρουσία του ελληνικού κράτους. Δεν συμπληρώθηκε καν ένας αιώνας από την απελευθέρωση της Θράκης από τον ελληνικό στρατό, θα πρέπει να υπάρχει μια γενναία πολιτική στήριξης των Ελλήνων της Θράκης, της παρουσίας του κράτους στη Θράκη, να μην δημιουργούνται σκιές και ερωτηματικά».