Βερολίνο: Βάλαμε σε «καραντίνα» τους Έλληνες ταξιδιώτες γιατί φοβόμαστε

«Φοβόμαστε την είσοδο στη Γερμανία παράτυπων μεταναστών και πιθανώς τρομοκρατών» λέει ανώτατη πηγή στο protothema.gr – Η Γερμανία είχε ενημερώσει για την απόφαση αυτή από τον Οκτώβριο
Πλήρης η αποδόμηση των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς και επιβεβαίωση (λέξη προς λέξη) του ρεπορτάζ του protothema.gr και του «ΘΕΜΑτος» για την επιβολή «καραντίνας» στους Έλληνες πολίτες στα γερμανικά αεροδρόμια, από ανώτατη πηγή στο Βερολίνο, που δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται «de facto» εκτός Σένγκεν, λόγω της εφιαλτικής κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά νησιά και του πλημμελούς ελέγχου στα αεροδρόμια για παράτυπους και παράνομους μετανάστες και πιθανούς τρομοκράτες.

Ανώτατες πηγές από το Βερολίνο, μιλώντας στο protothema.gr, επιβεβαίωσαν πλήρως το ρεπορτάζ για τα μέτρα τα οποία έλαβε η Γερμανία και τα οποία προσπάθησε να αποκρύψει η Ελλάδα, σε μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της καταστροφικής πολιτικής της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό και της αδυναμίας διασφάλισης των εσωτερικών συνόρων του χώρου Σένγκεν.

Τα φληναφήματα της ελληνικής πλευράς

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, το Ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, αναγκάστηκε, όχι απλώς να επεκτείνει για έξι ακόμα μήνες τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελλάδα, αλλά να θέσει σε εφαρμογή για πρώτη φορά ειδικά μέτρα, ώστε να αποτρέψει την είσοδο στην χώρα παράνομων και παράτυπων μεταναστών με πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας από την Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του protothema.gr η ελληνική πλευρά προσπάθησε, σε καθεστώς αμηχανίας, να υποβαθμίσει το γεγονός για να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο που ενώ γνώριζε ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου την επιβολή της «καραντίνας», εντούτοις δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες για τους εξευτελιστικούς ελέγχους και την πολύωρη καθυστέρηση που υφίστανται στα γερμανικά αεροδρόμια.

Οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο για «σπέκουλα» και «μικροπολιτικά παιχνίδια» της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία – σύμφωνα μόνο με τις ελληνικές αρχές –  προσπαθεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα λόγω της πρωτοφανούς πολιτικής κρίσης που βιώνει η Ομοσπονδία.

Το Βερολίνο διαψεύδει φυσικά την Αθήνα και ανώτατες πηγές από την γερμανική πρωτεύουσα επιβεβαιώνουν λέξη προς λέξη το ρεπορτάζ μας, υπογραμμίζοντας στο protothema.gr ότι ο μοναδικός λόγος της «καραντίνας» είναι ο φόβος εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών και πιθανών τρομοκρατών, λόφω του χάους που επικρατεί στα νησιά.

«Η απόφαση ελήφθη από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. Ο λόγος είναι απλός. Ο φόβος εισόδου στην Γερμανία παράτυπων και παράνομων μεταναστών και πιθανών τρομοκρατών. Γνωρίζουμε άριστα ότι η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά είναι εφιαλτική». Με αυτά τα λόγια αποδόμησε ένα προς ένα τα φληναφήματα της ελληνικής πλευράς, ανώτατη πηγή στο Βερολίνο που μίλησε στο protothema.gr.

Βερολίνο: «Μακάρι να μην χρειαζόταν να το κάνουμε»

Τα πρόσωπα με το οποία συνομίλησε το protothema.gr  στο Βερολίνο δήλωσαν ότι η απόφασή της επιβολής «καραντίνας» στους Έλληνες πολίτες, ήταν κάτι που δεν το επιθυμούσε ούτε καν η Γερμανία και μάλιστα οι γερμανικές αρχές προσπάθησαν να το αποφύγουν. «Γνωρίζουμε ότι ο χώρος Σένγκεν, η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών, είναι μια τεράστια κατάκτηση. Μακάρι να μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτούς τους ελέγχους…»

Η ελληνική κυβέρνηση το γνώριζε και το απέκρυψε

Πλημμελής φύλαξη των εσωτερικών συνόρων της Σένγκεν. Εφιαλτικές καταστάσεις στα ελληνικά νησιά, όπου άνθρωποι που έχουν κριθεί ότι δεν δικαιούνται άσυλο, εντούτοις αγνοούνται (!). Τρομοκράτες οι οποίοι πέρασαν ως “πρόσφυγες” από ελληνικά νησιά και σκόρπισαν τον θάνατο στην Ε.Ε.  (όπως στο Μπατακλάν). Βιαστές και δολοφόνοι (η περίπτωση του Αφγανού με την 19χρονη κόρη του ανώτατου αξιωματούχου της Ε.Ε.), που αποφυλακίστηκαν με τις διατάξεις του “Νόμου Παρασκευόπουλου) ήταν οι μοναδικές αιτίες για την προσωρινή μας έξοδο από τον χώρο Σένγκεν. Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, η Γερμανία είχε τηρήσει όλους τους κανόνες του Κώδικα Σένγκεν, ενημερώνοντας κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά, ήδη από τον Οκτώβριο. Ήτοι, Κομισιόν, Συμβούλιο της Ε.Ε. και τα κράτη – μέλη του χώρου Σένγκεν. Συνεπώς η Ελλάδα ήταν ενήμερη.

«Μακάρι να μπορέσουμε να επανέλθομε σύντομα στην κανονικότητα. Να μην χρειάζονται έλεγχοι ταξιδιωτικών εγγράφων στα κράτη – μέλη του Σένγκεν. Αλλά αυτό είναι κάτι που απαιτεί προσπάθεια από όλες τις πλευρές», δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτατη πηγή από το Βερολίνο, την ώρα που η Βουλγαρία και η Ρουμανία ετοιμάζονται να γίνουν μέλη της Σένγκεν ίσως και το 2018, με την Κροατία να ακολουθεί αμέσως μετά…