ΑΤ Φαρσάλων: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές δημοτικού

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 αστυνομικοί του Α.Τ. Φαρσάλων πραγματοποίησαν επίσκεψη στο 2o Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, στο πλαίσιο του προβλεπόμενου από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικού προγράμματος για την κυκλοφοριακή αγωγή, όπου τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. ΓΡΙΒΑΣ Χρήστος και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Κατά την επίσκεψή τους οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους μαθητές πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας τόσο με την προβολή εκπαιδευτικών βίντεο ειδικά διαμορφωμένων για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και με ανάπτυξη διαλόγου. Έγινε αναφορά στα άρθρα του Κ.Ο.Κ., στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κυκλοφορώντας στον δρόμο και έμαθαν βασικά σήματα για την ασφάλειά τους. Οι μαθητές έμαθαν να είναι πιο προσεκτικοί όταν κυκλοφορούν πεζοί ή με το ποδήλατό τους καθώς και όταν επιβαίνουν σε όχημα.
Όπως πάντα, σκοπός της επίσκεψης ήταν να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:
• Υπαστυνόμος Β΄ ΔΑΜΙΑΝΟΥ Ελένη
• Ανθ/μος ΣΟΥΓΙΑ Ευαγγελία
• Αρχ/κας ΧΟΝΔΡΟΣ Χρήστος