Ήταν ντέρμπι αλλά στο “κάστρο” του δεν χάνει!

Τι και αν έπαιζε με τον πρωτοπόρο, τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο πριν την λήξη του αγώνα ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων επέβαλλε και πάλι τον νόμο του στο γήπεδό του και εν τέλει λύγισε και τους Ίκαρους Σερρών με σκορ 75-73 και έτσι κράτησε αλώβητη την έδρα του στην οποία μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η αναμέτρηση ήταν από την αρχή της ντέρμπι με σχετικά χαμηλό σκορ καθώς στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες με σκορ 10 – 10.

Ενώ η λήξη του βρήκε τον Γυμναστικό μπροστά με έναν πόντο (22 – 21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να είναι συνεχώς σε απόσταση αναπνοής και 4′ πριν την λήξη του ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν και πάλι στην απόλυτη ισοπαλία με 33 – 33.
Ενώ οι δύο ομάδες πήγαν στον πάγκο με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά με 40-41.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Γυμναστικό να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και κατάφερε με επιμέρους σκορ 11-7 να περάσει μπροστά με 4 πόντους (51-47), ενώ στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 8 πόντων (55-47).

Οι Ίκαροι απάντησαν σε αυτό το σερί των μπλε και με δικό τους μίνι σερί 6-0 μείωσαν την διαφορά.
Όμως ο Γυμναστικός κατάφερε να απαντήσει εκ νέου και να πάει στον πάγκο όντας μπροστά με 8 πόντους (62-54).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Ίκαροι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και κατάφεραν με δικό τους σερί να περάσουν και μπροστά με 62-64 στα πρώτα τρία λεπτά.

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε το… “θρίλερ” με τον Γυμναστικό αρχικά να ισοφαρίζει με τον Σιόλογκα τους φιλοξενούμενους να ευστοχούν σε τρίποντο και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος να είναι μπροστά με 66-69.

Ο Γυμναστικός μείωσε στον πόντο 68-69, δύο λεπτά πριν την λήξη όμως στο τελευταίο ενάμιση περίπου λεπτό οι Ίκαροι βρέθηκαν και πάλι μπροστά με τρείς 68-71.

Όμως στο τελευταίο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν με εύστοχο τρίποντο του Χρήστου Αναγνωστόπουλου έπειτα από ασσίστ του Γιώργου Αναγνωστόπουλου, ενώ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Νικολόπουλος με το παιχνίδι στην απόλυτη ισοπαλία (73-73) ευστόχησε σε προσπάθεια δύο πόντων και έδωσε το σπουδαίο ροζ φύλλο στον Γυμναστικό!

Τα Δεκάλεπτα: 22-21,40-41, 62-54,75-73.
Ακολουθούν στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης.

Οι Συνθέσεις

ΓΣ Φαρσάλων (Πέρκος): Νικολόπουλος 22 (5), Σαββίδης 7 (1), Αναγνωστόπουλος Χ. 7 (1), Σιόλογκας 12, Αναγνωστόπουλος Γ. 27 (2), Ντίνος, Συνετός, Λούτας, Λιούπης, Τέλλιος, Μακρής.

ΙΚΑΡΟΙ Σερρών (Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης 2, Γρίψιος 8 (2), Γεωργιανός 7(1), Γκάτζιας 15 (1), Φώτογλου 12, Κακιούζης 22, Θολιώτης 7 (1), Σιδερίδης, Μιχαηλίδης, Κούτζιας, Στρατής, Τοπάλης.