«Τιμούμε το Πολυτεχνείο, όχι τα στερεότυπα της γενιάς του»

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα μένει πάντοτε χαραγμένη στη συλλογική μνήμη σαν μια αυθόρμητη διαμαρτυρία των νέων απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών και την εκτροπή από τη δημοκρατία». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ακόμη ότι «τα όσα συνέβησαν τον μακρινό Νοέμβρη του 1973 θα συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη εποχή, αλλά και θα συμβολίζουν εσαεί και την πίστη μας στο δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο αποκαταστάθηκε ένα χρόνο αργότερα από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Έχοντας, όμως, πλέον την ασφάλεια του χρόνου που πέρασε από τότε, επιβάλλεται να δούμε με αντικειμενικότητα και κριτική ματιά και αρκετά από τα όσα αρνητικά συνέβησαν στη χώρα μας, και δικαιολογήθηκαν αυθαίρετα από το “Πολυτεχνείο”. Μια σειρά από ιδεοληψίες που γιγαντώθηκαν τη μεταπολιτευτική περίοδο και υποστηρίχθηκαν από τη λεγόμενη “γενιά του Πολυτεχνείου”, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία, ιδιαιτέρως κατά τα τρία τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζω μεταξύ άλλων:

  • τις αντιστάσεις απέναντι στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος,
  • την επιβίωση αναχρονιστικών θεσμών, όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, που έχει μετατραπεί σε “ομπρέλα ανομίας” και
  • την αντίδραση για την επιβολή του νόμου και της τάξης, χωρίς άβατα και νησίδες βίας και ασυδοσίας.

Σήμερα, πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα δεκαετιών, και με ψύχραιμη ματιά να χαράξουμε την πορεία μας στο μέλλον».