Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Κάνατε κωλοτούμπα στα πάντα αλλά μένει σταθερή η έφεσή σας στα ψέματα – (vid)

«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα, ένα πράγμα μένει σταθερό: η έφεσή σας στα ψέματα και τις συκοφαντίες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, και πρόσθεσε:

«Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία; Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς “γουρούνια και δολοφόνους”. Εσείς λέγατε ότι η Αστυνομία πρέπει να αφοπλιστεί και τα ΜΑΤ να καταργηθούν. Εσείς αρνιόσασταν ότι στη βία δεν υπάρχει ιδεολογία… Αυτή δεν είναι μία ατζέντα που αφορά την αριστερά, τη δεξιά ή το κέντρο. Δεν θυμόσαστε τι συνέβαινε στην χώρα το 2012, το 2013 και το 2014; Εσείς υπονομεύατε τότε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, εσείς συμμετείχατε στην επανάσταση των αγανακτισμένων. Τι συμβαίνει στις φυλακές; Γιατί καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ; Μιλήσατε και είναι ντροπή σας που μιλήσατε για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο και είναι ντροπή σας για τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε την ζωή του. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα στις φυλακές. Δεν βρήκατε μία λέξη για τη βία στα Πανεπιστήμια, για το ότι διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών διαπράττουν εγκλήματα και βρίσκουν άσυλο. Το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εκεί, με εξαίρεση την ελευθερία της έκφρασης. Ομάδες πολιτικών σας φίλων έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «με την προκλητική χυδαιότητα που σας διακρίνει, να μιλήσετε για απολύσεις στην Αστυνομία επί των ημερών μου, είσαστε χυδαίοι συκοφάντες. Αυτό που έκανε ο κ. Δένδιας ήταν να καταργήσει κενές οργανικές θέσεις. Επίσης, οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας δεν απολύθηκαν, μεταφέρθηκαν σε άλλες θέσεις. Ζητήστε συγγνώμη τώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν πήρε απαντήσεις για τα ερωτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό, γιατί άνοιξε τις φυλακές, γιατί κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ, γιατί αποδυνάμωσε την Ελληνική Αστυνομία, για να προσθέσει: «Η συγγνώμη δεν είναι συμβατή με τον κυνισμό σας».

«Δεν μας αρέσει ότι δημιουργείτε ψεύτικα πλεονάσματα, δίχως να δίνετε συντάξεις. Δεν μας αρέσει ότι έρχεστε κυνικά και ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Μέχρι τώρα, οι κυβερνήσεις τα έπαιρναν από τους πλούσιους για να τα δίνουν στους φτωχούς. Εσείς τα παίρνετε από όλους και κάνετε όλους φτωχότερους» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enikos.gr