Συνελήφθη ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου στην Πάτρα – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των συνεργών του

Στην Πάτρα κατάφεραν να εντοπίσουν και συλλάβουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στις 12 Οκτωβρίου.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του enikos.gr αναφέρουν πως ο άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, είναι δραπέτης των φυλακών και μετά τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, προσπαθούσε να φτάσει στην πατρίδα του ώστε να εξαφανιστεί.

Ο συλληφθείς αυτή την ώρα ανακρίνεται από αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ που θεωρούν πως έχουν μπροστά τους το άτομο που πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου που βρισκόταν στο γραφείο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έχουν αδιάσειστα στοιχεία για τους δύο δράστες της δολοφονίας, οι οποίοι είναι αλβανικής υπηκοότητας, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια κενά για να συμπληρωθεί το παζλ, σε ό,τι αφορά τους ηθικούς αυτουργούς.

Στο πλαίσιο αυτό μεταφέρθηκαν χτες στην Ασφάλεια πέντε ισοβίτες και βαρυποινίτες Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι εξετάστηκαν ως ύποπτοι και στη συνέχεια οδηγήθηκαν και πάλι στις φυλακές.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι έγκλειστοι στις φυλακές έστειλαν τους δύο φυσικούς αυτουργούς στον 52χρονο δικηγόρο με σκοπό να τον πιέσουν να παρέμβει σε πελάτη του, με τον οποίο είχαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» και εκείνοι τον δολοφόνησαν, πιθανότατα στην προσπάθειά τους να τον εκφοβίσουν.

Πηγή: enikos.gr