Αεροπλάνο προσπαθεί να προσγειωθεί εν μέσω θυελλωδών ανέμων – (vid)

Ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και βροχές είναι τα χαρακτηρηστικά του καιρού σε αρκετές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης τις τελευταίες 48 ώρες.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε πολλές περιοχές της Τσεχίας και έφθασε τα 180 χ.α.ω. στο Σνιέσκα, το ψηλότερο βουνό της χώρας (1.602 μ.), σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Οι δυνατοί άνεμοι όμως προκάλεσαν και πολλά προβλήματα στις αερομεταφορές.

Το βίντεο που μπορείτε να δείτε στο θέμα μας, είναι από την Αυστρία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ.

Ένα αεροπλάνο Boeing 737-800 της πολωνικής αεροπορικής εταιρείας Enter Air προσπαθεί εν μέσω θυελλωδών ανέμων να προσγειωθεί. To αεροπλάνο πραγματοποιούσε το δρομολόγια Φρανκφούρτη – Σάλτσμπουργκ.

Οι πιλότοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους την τελευταιά στιγμή καθώς θεώρησαν ότι υπήρχε ο κίνδυνος τα φτερά του αεροσκάφους να χτυπήσουν στον δίαυλο του αεροδρομίου. Μετά την προσπάθεια τους αυτήν, οι πιλότοι έκαναν κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, όπου τελικά ο πύργος ελέγχου τους κάλεσε να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για προσγείωση καθώς ήταν αρκετά επικίνυδυνο.

Έτσι το αεροσκάφος επέστρεψε πίσω στην Φρανκφούρτη, ενώ όπως ανέφεραν από το αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ άλλα τρία αεροπλάνα προσπάθησαν να προσγειωθούν μετά το περιστατικό με το πολωνικό αεροσκάφος αλλά στο τέλος εγκατέλειψαν και αυτά τις προσπάθειες τους, και κατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια.

Πηγή: euronews.com