Ονοματοθεσία του σκοπευτηρίου Φαρσάλων σε “Ιάκωβος Λεβής”

Με την συμμετοχή 95 σκοπευτών από όλη την Ελλάδα διεξήχθη, χθες (22/10) στο σκοπευτήριο Φαρσάλων, αγώνας επιπέδου τρία, με την έγκριση της διεθνής Ομοσπονδίας αλλά και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Παράλληλα με τους αγώνες δόθηκε η ονοματοθεσία στο σκοπευτήριο Φαρσάλων, από τον τοπικό σκοπευτικό όμιλο προς τιμή και εις μνήμη του ιδρυτή του συλλόγου και του τοπικού σκοπευτηρίου σε “Ιάκωβος Λεβής.”

Δείτε το βίντεο

“Η οικογένεια θα πρέπει να θυμάται τον Ιάκωβο Λεβή, ως σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος άφησε παρακαταθήκη στον τόπο και φέρει επάξια από σήμερα το όνομα του.”

Ο πρόεδρος του σκοπευτικού συλλόγου Φαρσάλων, Βασίλης Λεβέντης ανέφερε: “Eίμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε και να δώσουμε τo όνομα του σκοπευτηρίου στο φίλο μας Ιάκωβο Λέβη (Τζακ), τον οποίο θα θυμόμαστε για πάντα. Ευχαριστώ το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Καραχάλιο που βρίσκεται σήμερα εδώ, καθώς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Ίφου, κ. Τύμπα, κ. Γκάτζογια, κ. Κατσιαούνη, καθώς και τους προέδρους των σωματείων.

Καραχάλιος (Δήμαρχος Φαρσάλων): “Eυχαριστώ τον πρόεδρο και τα μέλη του Σκοπευτικού ομίλου Φαρσάλων, για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση, σας καλωσορίζω στην σημερινή αγωνιστική εκδήλωση που διεξάγεται στα Φάρσαλα, η οποία είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή του σκοπευτικού συλλόγου Φαρσάλων αλλά και ιδρυτή του σκοπευτηρίου κ. Ιάκωβο Λεβή, που εις μνήμην του σήμερα θα δοθεί η ονοματοθεσία του σκοπευτηρίου προς τιμή του. Ο Ιάκωβος Λεβής για τον τόπο σημαίνει ένας ξεχωριστός άνθρωπος ένας δαιμόνιος έμπορος, ένας άριστος οικογενειάρχης, δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το σκοπευτήριο είναι δικιά του έμπνευση, καθώς  από μία λάκα όπως το χαρακτήρισαν προ ολίγου αρκετοί, μετατράπηκε σε κορυφαίο σκοπευτήριο σε θεσσαλικό επίπεδο και ένα εκ των κορυφαίων σε πανελλαδικό. Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε πιο σοβαρά προς την αναβάθμιση του,  καθώς όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος θα διεξαχθεί ευρωπαϊκός αγώνας εντός του 2018, οπότε έχουμε ένα βαρύ φορτίο για να κάνουμε το σκοπευτήριο ένα εκ των κορυφαίων σε πανελλαδικό επίπεδο. Η οικογένεια θα πρέπει να θυμάται τον Ιάκωβο Λεβή, ως σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος άφησε παρακαταθήκη στον τόπο και φέρει επάξια από σήμερα το όνομα του.”

Τζένη Λεβή (κόρη Ιάκωβου Λεβή): “Είναι μεγάλη η συγκίνηση που νιώθω σήμερα με αφορμή την τιμή που κάνετε στον αγαπημένο μου πατέρα, να γίνει η ονοματοθεσία του σκοπευτηρίου στη μνήμη του, είμαι πολύ συγκινημένη γιατί ο μπαμπάς μου περνώντας από αυτή τη ζωή άφησε το στίγμα του ως επαναστάτης που από Εβραίος έγινε Χριστιανός. Ως ανήσυχη προσωπικότητα και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας μας και ιδρυτής του κυνηγετικού και σκοπευτικού συλλόγου Φαρσάλων, δικαίως του απονεμήθηκε σήμερα το όνομα του Σκοπευτηρίου με το όνομά του. Είμαστε περήφανη τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου, Νάσος & Μόνικα Νικόπουλου, που υπήρξε γεννήτορας μας. Το σκοπευτήριο ιδρύθηκε το 1999 επί δημαρχίας κ. Αχιλλέα Γκουντόπουλου, δεν θα ξεχάσω την μέρα που επέστρεφε από την Αθήνα με την φίλη μου Μαρία Ίφου από το υπουργείο και τον κ. Σουφλιά, όπου έγινε η έγκριση της επιχορήγησης για την πραγματοποίηση του σκοπευτηρίου και του ονείρου του. Ευελπιστούμε οτι ο νυν Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και συμμαθητής μου, να στηρίξει την όλη προσπάθεια του Συλλόγου Φαρσάλων ώστε να γίνει ένα εκ των κορυφαίων της Ελλάδος. Τέλος ευχαριστώ τον νυν πρόεδρο κ. Βασίλη Λεβέντη, τον οποίο θέλω να συγχαρώ για την επιτυχή πορεία του ομίλου.”

Επιστολή για την ονοματοθεσία του σκοπευτηρίου απέστειλε ο πρώην υπουργός και στενός φίλος της οικογένειας κ. Γεώργιος Σουφλιάς.

Στο τέλος της ονοματοθεσίας απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο, Αγγελική Κατσικοπούλου, Καρακοντόπουλο Αλέξανδρο και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Σουφλιά για την προσφορά τους στον σύλλογο.