Ο τουρκικός Τύπος για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Στην στήριξη που έδωσε, απο τις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας προς την Τουρκία, όσον αφορά την ευρωπαϊκή της προοπτική, επικεντρώνονται σήμερα τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, τα περισσότερα ΜΜΕ στην γείτονα αξιολογούν θετικά τη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού.

H Χουριέτ υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας παραπονέθηκε στον Τραμπ για την Τουρκία» γράφει ότι «ενώ ο Τσίπρας το 2016 έλεγε “ελπίζω να μην πέσει στο κεφάλι μας αυτό το κακό” (σημ: εννοώντας να μην εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ), τώρα έδωσε παραγγελία για τον εκσυγχρονισμό των F-16 έναντι 2,4 δις δολαρίων. Παράλληλα είπε στον Τραμπ ότι «πρέπει να τελειώσουν οι επικίνδυνες και “παρενοχλητικές” συμπεριφορές της Τουρκίας στο Αιγαίο, τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης». Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η Τουρκία με αυτές τις ενέργειες τορπιλίζει καθημερινά τις σχέσεις των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ σε μία τέτοια ασταθή περιοχή».

Στο βασικό του θέμα, το CNN Türk έχει τίτλο “Ευρωπαϊκή στήριξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα στην Τουρκία”.

Στο ίδιο μήκος κύματος η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού γράφει “Έλληνας Πρωθυπουργός: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας”.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ γράφει “η Αθήνα διαθέτει τη βάση της Σούδας στις ΗΠΑ”

Η επίσης φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακσάμ έχει τίτλο “O Τσίπρας συναντήθηκε με τον Τραμπ και έδωσε συμβουλές για την Τουρκία”.

Πηγή: ant1news.gr