Κ. Αγοραστός: «Θέλαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για έργα»

Στον απόηχο των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, τόνισε πως ανέμενε σαφείς δεσμεύσεις και χρονιαδιάγραμματα για συγκεκριμέναέργα στην περιοχή.

Ειδικότερα για το έργο του Αχελώου ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια δεν θα εγκαταλείψει τη διεκδίκηση του, όχι από ιδεοηψία ή ανεπάρκεια, αλλά γιατί αποτελεί θέμα επιβίωσης για τη Θεσαλία. Η ανάγκη για περισσότερο νερό είναι επιτακτική καθώς εάν δεν έρθει νερό από τον Αχελώο δεν υπάρχει η δυνατότητα να αρδευτούν 270 χιλιάδες στρέμματα. Όσον αφορά τα υδατικά έργα που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης σημείωσε πως αφορούν τη διαχείριση του υπαρχουσών ποσοτήτων νερού, δεν φέρνουν επιπλέον νερό στην περιοχή. «Θέλουμε τα έργα αυτά αλλά θέλουμε και συγκεριμένες δεσμεύσεις(χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση κτλ) σημείωσε ο κ. Αγοραστός.
Οσον αφορά μάλιστα την πληροφορία που διέρρευσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα τα έργα του Αχελώου χαρακτήρισε θετική την επίσκεψη και δήλωσε με νόημα «Ισως να έχουν τύψεις… μπορεί να εμπνευστούν…»
Ο κ. Αγοραστός επιβεβαίωσε πάντως τις φήμες που κυκλορούσαν από χθες για φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων και ξεκαθάρισε πως αφορούσε τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, μετά από παρατήρηση που δέχθηκε από την υπουργό κα Φωτίου και πως περίμενε από τον κ. Καλογιάννη να εξηγήσει τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια στον τομέα αυτό και όχι να σιωπήσει

Πηγή: ert.gr