Εθνική Ελλάδας: νίκη με το αδύναμο Γιβραλτάρ και φύγαμε για τα μπαράζ

Η Εθνική Ελλάδας ολοκληρώνει απόψε τις υποχρεώσεις της στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018 αντιμετωπίζοντας το Γιβραλτάρ με ζητούμενο τη νίκη, έστω με 1-0 για να βρεθεί στα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε αυτή την περίπτωση, πίσω από το Βέλγιο, και θα ψάξει για το πολυπόθητο εισιτήριο που θα το φέρει στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018.

«Τώρα η δεύτερη θέση εξαρτάται από εμάς, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά με την απόδοσή σου ότι αξίζεις» σχολίασε ο Μίχαελ Σκίμπε, προσθέτοντας πως «η ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο».

«Ελπίζουμε ότι, σε αντίθεση με την Εσθονία, θα έχουμε λύσεις για τον αυριανό αγώνα. Δουλεύουμε γι΄ αυτό και είμαστε έτοιμοι, όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι», ανέφερε και για να κρατήσει σε εγρήγορση τους διεθνείς χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα.

«Δείτε τι έγινε πριν από λίγες ημέρες στον αγώνα της Ανδόρας με την Πορτογαλία, που ήταν 0-0 στο ημίχρονο και χρειάστηκε να μπει ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να αλλάξει η κατάσταση», είπε.

Αγωνιστικά, η Εθνική θα έχει τουλάχιστον μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα της Λευκωσίας, αφού ο Μανωλάς είναι εκτός λόγω καρτών, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Τοροσίδης, που είχε ενοχλήσεις στον αυχένα. Εκτός πλάνου, επίσης με κίτρινες κάρτες, βρίσκονται και οι Δώνης – Σάμαρης.

Στο τέρμα θα είναι ο Καρνέζης, δεξιά λογικά θα παίξει ο Μανιάτης, αριστερά ο Τζαβέλλας και στόπερ ο Παπασταθόπουλος με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ή τον Ρέτσο. Ζέκα και Τζιόλης θα είναι οι αμυντικοί μέσοι, ο Μάνταλος σε ρόλο δεξιού μεσοεπιθετικού, ο Σταφυλίδης αριστερά, ο Φορτούνης στον άξονα και μπροστά του ο Μήτρογλου.

Να σημειωθεί πως Τζαβέλλας, Μήτρογλου, Ρέτσος και Σταφυλίδης βρίσκονται στο όριο καρτών, άρα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αν αγωνιστούν.

 

Πηγή: ant1news.gr