Τίμησαν την Γοργοϋπήκοο στην Αμπελιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  για 6η χρονιά «η γιορτή για την έλευση της εικόνας της Γοργοϋπηκόου» στην Αμπελιά την περασμένη Κυριακή, μία εκδήλωση που εντάχθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της παναγίας Γοργοϋπηκόου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο ιερέας της ενορίας π. Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν με την προσφορά τους στην εκδήλωση της Παναγίας Γοργοϋπήκοου στην Αμπελιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Αμπελιάς κ. Τζένη Θλιβερού η οποία αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την αθρόα προσέλευση μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Το γεγονός ότι κάθε χρόνο βρισκόμαστε εδώ είναι πολύ σημαντικό και έχει διπλή σημασία. Αρχικά αποδεικνύει σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε σε ένα κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον που καταρρέει μόνο η πίστη και η θρησκεία μπορούν και πρέπει να μείνουν αλώβητες ώστε να μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις αντίξοές συνθήκες και να είναι το στήριγμά μας.

Στη σημερινή εποχή που όλα γύρω μας καταρρέουν και αποδομούνται όλο και λιγότεροι νέοι ασχολούνται με την διατήρηση των εθίμων νοιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη να διατηρήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την παράδοση, την ιστορία και τα έθιμα του τόπου, μπορεί να ακούγεται γραφικό και χιλιοειπωμένο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, αν αδρανήσουμε δεν στηρίξουμε και δεν συμβάλουμε σε τέτοιες προσπάθειες τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν χωρίς μνήμες, χωρίς ιστορία.

Σήμερα αφήσαμε στην άκρη τους εγωισμούς, την υπεροψία και τυχόν προβλήματα που μας απασχολούν και προστρέξαμε όλοι εδώ γιατί μας ενώνει κάτι κοινό η θρησκεία μας.

Προστρέξαμε στην Παναγιά μητέρα όλων την Γοργοϋπήκοο που πράγματι με τα θαύματά της αποδεικνύει ότι γρήγορα υπακούει σε όσους προσέρχονται με ταπεινότητα, ευλάβεια και πίστη.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους εθελοντές που συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης καθώς και τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Σαρακατσαναίων, Ντόπιων και Ηπειρωτών που συμμετείχαν στην εκδηλώση.

Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν μερίδες φαγητού και πίτες που προσέφερε ο σύλλογος. Tην μουσική επιμέλεια την είχε αναλάβει ο Κων/νος Στατήρης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Δ. Μπαμπανίκας και Ν. Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελιάς κ. Δ. Πελεκούδας η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κική Παναγιωτοπούλου η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου , ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Χ. Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.