Βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Ειδικότερα στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται στα νότια τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα βόρεια 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 1/10/2017

Συννεφιασμένος προβλέπεται ο ουρανός πάνω από το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας την Κυριακή, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ανατολικά και τα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.