Με επιτυχία το 2ο Ανοικτό Ατομικό Τουρνουά στα Φάρσαλα

Από 15 εως 17 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το 2ο ανοικτό Τουρνουά Σκάκι στα Φάρσαλα, στα πλαίσια της “12ης Γιορτής Χαλβά”. Την Κυριακή στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων,υπήρξε μια λιτή εκδήλωση, κατά την οποία ο Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος καλωσόρισε τους σκακιστές στην πόλη μας δεσμευόμενος για οποιαδήποτε βοήθεια στο τουρνουά και γενικότερα στο σκάκι. Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ βράβευσε τον κ. Κων/νο Παπαποστόλου για την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του στο σκάκι της πόλης και ο πρόεδρος του Γ.Σ.Φαρσάλων κ. Λεωνίδας Γκόβαρης, εξήρε το έργο της Δημοτικής Αρχής και του ΟΠΑΚΠΑ για τη συνδιοργάνωση των αγώνων. Η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Ντίνα Μπένου εισηγήθηκε από τη μεριά της την αγορά σκακιέρων για όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Ο υπεύθυνος του ΣΚΑΚΙ-ΓΣΦ κ. Δήμο Δερέκα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στον χορηγό των χρηματικών επάθλων των αγώνων τον κ. Αρχοντή (ΧΑΛΒΑΣ ΑΡΧΟΝΤΗ).

Στην συνέχεια συνεχίστηκε το 2ο Ανοικτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού, μια συνδιοργάνωση του ΣΚΑΚΙ-ΓΣΦ και του ΟΠΑΚΠΑ (Δήμου Φαρσάλων), στο οποίο συμμετείχαν 80 σκακιστές από Θεσσαλία αλλά και την Αθήνα, τη Λαμία,τη Θεσσαλονίκη την Ξάνθη, τον Πολύγυρο κι από το Βελιγράδι. Ο βασικός χορηγός ΧΑΛΒΑΣ ΑΡΧΟΝΤΗ κάλυψε ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρηματικών επάθλων των αγώνων, κάτι που οδήγησε πολλούς και καλούς σκακιστές να έρθουν στην πόλη μας για να τα διεκδικήσουν. Έτσι το επίπεδο του τουρνουά ανέβηκε πολύ ψηλά και οι μικρότεροι σκακιστές είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν εναντίον  πολύ δυνατών αντιπάλων.

Το κύπελλο του νικητή και τα 250 ευρώ τα κέρδισε ο Θόδωρος Ρωμανός από τη Θεσσαλονίκη, δεύτερος με 120 ευρώ ο νεαρός Νίκος Γεωργιάδης από την Ξάνθη, τρίτος ο Στέλιος Λαγάρας από το Βόλο με 80 ευρώ, τέταρτος ο Σπύρος Γιαννακουλόπουλος από Αθήνα με 60 ευρώ, πέμπτος Κων.Τσαρσιταλίδης με 50 και έκτος ο Μιχάλης Αγγελής με 40 ευρώ. Είχαμε επίσης νικητές σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, από τις οποίες πήρε μετάλλιο η φαρσαλινή Νεφέλη Μπιζούλα, σαν το καλύτερο κορίτσι U14. Πρώτος φαρσαλινός βγήκε ο Δημήτρης Λούκας, δεύτερος ο Γιώργος Αθανασόπουλος και τρίτος ο Κων. Παπαποστόλου. Όλοι οι σκακιστές έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Η ΚΡΟΥΣΤΑ χορήγησε όλες τις ανάγκες των διαιτητών σε καφέ, φαγητό κτλ. Προτεραιότητα του συλλόγου ΣΚΑΚΙ-ΓΣΦ είναι πλέον οι εγγραφές νέων μελών με την παρουσία του νέου προπονητή κ. Σπύρου Ναθαναήλ. Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τον κ. Δήμο Δερέκα στο 693677877. Θα υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα.