Εξετάσεις πιστοποίησης αγγλικών μέσω κινητών και τάμπλετ

Μία ελληνική εταιρία που διαπρέπει διεθνώς στον χώρο των πιστοποιήσεων, με παρουσία σε περίπου 180 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, «εισβάλει» και στο πεδίο της γλωσσομάθειας με μία νέα γενιά πιστοποιήσεων στην αγγλική γλώσσα.

Με αιχμή την τεχνολογία, αλλά και το πλεονέκτημα της βαριάς βρετανικής κληρονομιάς, ο όμιλος πιστοποιήσεων PeopleCert λανσάρει στη χώρα μας την πιστοποίηση γλωσσομάθειας LanguageCertInternational ESOL μετά την Αγγλία, την Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η σειρά πιστοποιήσεων Language CertInternational ESOL παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρέσβειρας Κέιτ Σμιθ.

«Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι η LanguageCert, η πλέον καινοτόμος και προηγμένη ESOL στον κόσμο, εισέρχεται στην ελληνική αγορά. Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της PeopleCert, όπως το Διαδικτυακό Σύστημα Επιτήρησης (σ.σ. OnlineInvigilationSystem) και με την κατοχή, από την πλευρά μας, του πιο σημαντικού και έμπειρου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, η LanguageCert αποτελεί την επόμενη γενιά Πιστοποιητικών Αγγλικής Γλώσσας» σημείωσε ο Βύρων Νικολαΐδης, ιδρυτής, πρόεδρος και CEO τoυ Ομίλου PeopleCert.

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Μιλάνοβιτς, πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου και πρώην διευθύνων σύμβουλος των πιστοποιήσεων αγγλικής γλώσσας του Κέιμπριτζ δήλωσε: «Η Language Cert συνδυάζει την παράδοση και εμπειρία με την καινοτομία. Είναι μία μοναδική και πρωτοπόρος σειρά εξετάσεων δεξιοτήτων αγγλικής γλώσσας, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα, σύγχρονα συστήματα διαδικασιών και εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με την εξαιρετική ομάδα της Language Cert».

Όπως τονίστηκε, για τη διεξαγωγή των εξετάσεων Language Cert χρησιμοποιούνται προηγμένες, καινοτόμες και ευέλικτες τεχνολογίες, οι οποίες στο άμεσο μέλλον θα έχουν εφαρμογή σε υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ.

«Η νέα γενιά πιστοποιήσεων προσφέρει ξεχωριστές γραπτές και προφορικές εξετάσεις που οδηγούν σε ξεχωριστά πιστοποιητικά. Οι υποψήφιοι μπορούν να δώσουν και τις δύο εξετάσεις μαζί ή σε διαφορετικές εξεταστικές περιόδους, κατοχυρώνοντας την πιστοποίηση που πέτυχαν, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτύχει στην άλλη» αναφέρθηκε στην παρουσίαση.

Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα διεξαγωγής κεντρικών εξετάσεων κάθε μήνα στην Αθήνα και τέσσερις φορές τον χρόνο σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα εξετάσεις Language Cert πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 165 εξεταστικά κέντρα σε 25 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ